American Express lanceert creditcard met crypto-beloningen

Na het nieuws dat de bekende creditcard-aanbieder Mastercard NFT’s zal gaan ondersteunen, kon American Express niet achterblijven. Het heeft namelijk aangekondigd dat het zijn allereerste creditcard gaat lanceren die beloningen in crypto biedt.

Volgens een nieuw rapport van Forbes werkt de betalingsgigant samen met het crypto-vermogensbeheerplatform Abra om een ​​creditcard te lanceren waarmee gebruikers crypto-beloningen kunnen verdienen voor elke aankoopcategorie of elk bedrag.

Forbes zei tevens dat de creditcard transacties in Amerikaanse dollars zal uitvoeren en een aantal voordelen van het American Express Network zal bieden, zoals promo’s voor reizen, dineren en winkelen. Tevens gaf Mohammed Badi, president van wereldwijde netwerkdiensten bij American Express, het volgende aan:

“Dit is een creditcard voor zowel crypto-ontdekkingsreizigers als -enthousiastelingen.”

De CEO van Abra, Bill Barhydt, vertelde Forbes dat de crypto-beloningen verhandelbaar zouden zijn over de 100 virtuele activa die door Abra worden ondersteund en geen buitenlandse transactie- of jaarlijkse kosten zullen bevatten. Hij ging verder met:

“[De samenwerking] vertegenwoordigt een nieuwe stap in de richting van Abra’s doel om uiteindelijk een onmiddellijke kredietlijn direct op het verkooppunt aan te bieden. Dit is de toekomst van betalen.”

American Express voegt zich met deze stap bij collega-creditcardgiganten Visa en Mastercard bij het bieden van ondersteuning voor cryptocurrencies. Hoewel er geen specifieke datum werd genoemd, zal de kaart ergens tegen het einde van het jaar worden uitgerold.