Investeerders tonen veel interesse in Bitcoin onder $30.000

Ondanks aanhoudende prijsdalingen, blijven investeerder Bitcoin (BTC) in een snel tempo accumuleren. Volgens gegevens van crypto-analysebedrijf IntoTheBlock kopen investeerders voor honderden miljoenen dollars aan BTC, terwijl de prijs van de koningsmunt moeite heeft om een kant te kiezen.

Bitcoin interessant onder $30k

In een nieuwe analyse merkt Lucas Outumuro, hoofd onderzoek bij IntoTheBlock, op dat gecentraliseerde beurzen de afgelopen week een netto-uitstroom van $730 miljoen aan BTC hebben gezien, vlak na de uitstroom van $1 miljard de week ervoor.

De netto-uitstroom is de totale hoeveelheid Bitcoin die cryptocurrency-beurzen verlaat minus de netto-instroom, of BTC dat de afgelopen zeven dagen naar gecentraliseerde beurzen is gegaan.

De netto-uitstroom vanuit gecentraliseerde beurzen wijst op accumulatie, en de recente cijfers suggereren een “sterke vraag” naar Bitcoin wanneer deze geprijsd is onder het niveau van $30.000, aldus de onderzoeker.

BTC handelt op het moment van schrijven op $28.409. De nummer één gerankschikte cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur met meer dan 3% gedaald en in de afgelopen week met meer dan 4,5%.

Ethereum heeft het moeilijk

De nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), was daarentegen de afgelopen week getuige van een milde uitstroom ter waarde van $84 miljoen, na de week ervoor meer dan $200 miljoen aan instroom te hebben doorstaan.

Crypto die naar beurzen verhuist, kan volgens Outumuro verkoopdruk signaleren. Een studie uit 2021, gepubliceerd door crypto-analysebedrijf Santiment, geeft aan dat grote stijgingen in de instroom van beurzen leiden tot een gemiddelde prijsdaling van 5% voor crypto-activa.

ETH handelt op het moment van schrijven op $1.523. Dit betekent dat de op twee na grootste cryptocurrency in de afgelopen 24 uur met meer dan 9% is gedaald en in de afgelopen zeven dagen met meer dan 15%.