Bitcoin koers heeft zijn bodem nog niet bereikt, aldus analist

De populaire pseudonieme cryptocurrency-handelaar Rekt Capital heeft recentelijk op Twitter één belangrijke statistiek bekeken om te bepalen of de Bitcoin koers eindelijk zijn bodem heeft bereikt tijdens de huidige uitgebreide bearmarkt.

Hij plaatste een betoog over hoe de prijs van Bitcoin wordt beïnvloed door het exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA), een berekening waarbij de meest recente gegevenspunten belangrijker zijn. Hij tweette het volgende:

“BTC heeft de neiging om uptrends te bevestigen wanneer het boven de blauwe 50-weekse EMA uitkomt. BTC heeft de neiging om maximale financiële kansen te bevestigen wanneer het de zwarte 200-weekse EMA bereikt en doorbreekt. Is de BTC-bodem al in of komt er nog meer neerwaarste prijsactie?”

De analist verwees naar verschillende eerdere prijsbewegingen van betekenis in 2015, 2018 en 2020 voordat hij uitlegde dat BTC waarschijnlijk geen cyclusbodem heeft bereikt omdat de prijs 66% lager blijft dan de 50-weekse EMA (WEMA). Hij zei het volgende hierover:

“De belangrijkste conclusie is dat de eerste BTC-bodem de neiging heeft om minstens ~100% weg te vormen van de blauwe 50-weekse EMA. En de tweede BTC-bodem heeft de neiging om ~ 50-70% weg te vormen van de 50 WEMA. Als dit zo blijft, heeft BTC deze cyclus nog niet bereikt.”

Rekt Capital besloot zijn analyse door zich te richten op ongeveer $20.000, aangezien het niveau waarop beleggers mogen verwachten dat Bitcoin zal dalen voordat ze een cyclusbodem hebben bereikt. Hij sloot af met:

“Moet BTC opnieuw een 100% scheiding van de blauwe 50-weekse EMA herhalen. Dan zou dat kunnen wijzen op een BTC-bodem in de buurt van het gebied van ~$20.000. Dit zou voldoen aan de algemene tendens dat eerdere recordhoogtes van BTC niet worden herzien tijdens corrigerende perioden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!