Salesforce test nieuw NFT-platform, genaamd NFT Cloud

Woensdag kondigde het Amerikaanse softwarebedrijf Salesforce de lancering aan van een pilot van een nieuw NFT-platform – NFT Cloud – waarop gebruikers dergelijke digitale activa kunnen minten en verhandelen. Het bedrijf heeft echter geen details bekendgemaakt over wanneer het platform beschikbaar zal zijn voor gebruikers, noch over portemonnees of blockchains die het platform zal ondersteunen.

Adam Caplan, SVP van Emerging Technology bij Salesforce, beschreef NFT’s als een brug tussen de digitale en fysieke wereld. Hij zei dat deze digitale activa al hulpprogramma’s vertoonden op meerdere gebieden, waaronder detailhandel, media, mode en consumptiegoederen. Hij ging verder met:

Salesforce beschouwt het nieuw gelanceerde product als een manier om verbinding te maken met zijn klanten en “NFT-verkopen toegankelijker te maken”

De website van het bedrijf heeft niet onthuld welke blockchains en wallets NFT Cloud in de toekomst zal ondersteunen. Het geeft alleen aan dat het platform “gegevens, communities en portefeuilles zal koppelen” en gebruikers in staat zal stellen “te implementeren vanuit veilige, duurzame technologie”.

In overeenstemming met de “net-zero-emissieverplichting” van het bedrijf, zal de NFT Cloud-pilot geen Proof-of-Work (PoW) blockchains ondersteunen, omdat het het consensusmechanisme ziet als een belangrijke oorzaak van energieverspilling. In plaats daarvan verklaarde het dat het de voorkeur geeft aan Proof-of-Stake (PoS).

De interesse van Salesforce in blockchain-technologie kan worden teruggevoerd tot 2018, toen het aankondigde dat het aan een blockchain-project werkte. Vervolgens heeft het nog een aantal stappen genomen om de markt te verkennen. Dit is echter de eerste grote stap van het bedrijf in de NFT-markt. We zijn dan ook benieuwd wat voor impact dit gaat hebben op de adoptie van NFT’s.