Grote investeerders blijven BTC in grote aantallen accumuleren

Het is geen geheim dat de Bitcoin koers momenteel moeite heeft om een kant te kiezen. De onduidelijkheid van Bitcoin wordt ook weerspiegeld in andere cryptocurrencies, waarbij onder meer ETH, BNB, XRP en SOL vast komen te zitten in prijsdruk. Over het algemeen weerspiegelden de meeste cryptocurrencies echter kracht, waarbij de wereldwijde marktkapitalisatie de drempel van $1,24T terugwon na een stijging van 2,31%. Dat gezegd hebbende, alle ogen zijn nu gericht op BTC, terwijl beleggers wachten om te zien of de prijs de periode van vier weken zal doorbreken, na een reeks positieve technische en fundamentele ontwikkelingen.

Technisch gezien heeft de aanhoudende prijsdruk van BTC een bullish reversal oplopend driehoekspatroon afgedrukt dat, indien gevalideerd, de prijs zou kunnen opdrijven tot $38.000. Het moet echter de overhead trendlijnweerstand en de $32.400-barrière doorbreken. Er zou zich dus een grotere uitverkoop kunnen plaatsvinden als de prijs onder de huidige trendlijnondersteuning van de driehoek komt.

Als we echter naar andere on-chain gegevens kijken, kunnen we zien dat whales nog steeds blijven accumuleren. Zo laat data van Santiment zien dat er in de afgelopen week meer dan 50.000 Bitcoin teruggetrokken is van cryptocurrency-beurzen, terwijl de prijs rond de $30.000 blijft schommelen. Interessant is dat grote whales-adressen in dit gebied in een ongekend tempo hebben gekocht.

Deze week hebben deze whales hun hoogste voorraad BTC in een jaar weten te accumuleren, wat, zoals Santiment zei, “een veelbelovend teken kan zijn”. Bovendien lijken Bitcoin HODLER’s ook te verdubbelen, waarbij de het aantal wallets met een waarde van minder dan 100 BTC de afgelopen maand aanzienlijk gegroeid is.

Bovendien, ondanks dat Bitcoin-miners enkele van de grootste netto-distributeurs zijn sinds de recente uitverkoop, waarbij hun saldo daalde met een pieksnelheid van 5k tot 8k BTC per maand, zijn hun uitgaven de afgelopen 10 dagen of zo vertraagd tot 3,3k BTC. Deze vertraging van de verkoopbereidheid is gedeeltelijk veroorzaakt door een substantiële daling van de inkomsten van miners.

Al deze tekenen wijzen erop dat het een mogelijke ommekeer nabij is, hoewel dit uiteraard nooit zekerheid biedt. Als gevolg hiervan schreef Glassnode dan ook het volgende:

“Naarmate de winstmultiples over de hele linie comprimeren en de financiële stress toeneemt, is de kans het grootst dat de markt zich in de tweede en historisch laatste capitulatiefase van een Bitcoin-bearmarkt bevindt.”

Over het algemeen is het Bitcoin-sentiment echter nog steeds relatief negatief onder beleggers, waarbij de BTC Fear and Greed Index “Extreme Fear” aangeeft. Volgens Santiment kan dit echter “soms een recept zijn voor onverwachte schommelingen naar boven”, vooral gezien de verschillende positieve signalen die we vanuit de markt krijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!