Metaverse heeft een enorm potentieel, aldus Unity CEO

Meerdere bedrijven zijn momenteel geïnteresseerd in hoe de metaverse in de nabije toekomst een deel van ons leven zou kunnen worden. Een van deze bedrijven is Unity, dat gespecialiseerd is in het leveren van realtime 3D-oplossingen. Unity heeft voorspeld dat het grootste deel van het internet tegen 2030 metaverse zal zijn.

De CEO van Unity, John Riccitiello, heeft verklaard dat 2D-websites zullen muteren in metaverse bestemmingen en dat deze onderling zullen worden verbonden. Deze opmerkingen maakte de CEO vorige week tijdens een augmented reality-event.

Onder de web-bestemmingen zullen er volgens de voorspelling in wezen drie soorten zijn. Ten eerste, sites die volledig metaverse geïntegreerd zijn, geïdentificeerd als plaatsen waar je zou kunnen wonen en bewonen. De tweede soort zal locaties uit de echte wereld combineren met uitgebreide mogelijkheden, en een andere klasse van sites zal slechts een klein beetje een laag bovenop de wereld van vandaag zijn en deze uitbreiden. Deze metaverse ervaringen zullen ten volle kunnen worden genoten met voldoende hardware, maar zullen zich ook moeten aanpassen aan andere, minder capabele hardware zoals pc’s en mobiele telefoons.

Ook gaf de CEO van Unity commentaar op het belang van de realtime-karakteristieken in deze metaverse bestemmingen. Dit betekent dat elke interactie met deze werelden voor het eerst wordt evenaren wanneer het gebeurt, in tegenstelling tot films, waar interacties altijd hetzelfde zijn.

Dit is waar realtime engine-providers het podium betreden, waardoor ontwerpers de tools krijgen om dergelijke metaverse ervaringen te creëren en te verbeteren. In een interview verklaarde Riccitiello dat meer dan 50% van de realtime 3D-ervaringen op de markt zijn gebouwd met de producten van Unity. De recente aankopen van het bedrijf, waaronder de overnames van Ziva Dynamics en Weta Digital, hebben tot doel de technologie van het bedrijf verder te verbeteren om meer onderdompeling in zijn realtime producten te bieden.

Unity is niet het enige realtime engine-bedrijf dat geïnteresseerd is in de metaverse. Zijn directe concurrent, Unreal Engine 5, ontwikkeld door Epic Games, is ook een kanshebber, met als doel het bieden van hoogwaardige werelden en interacties voor metaverse toepassingen.