Analist voorspelt grotere daling voor altcoins, terwijl Bitcoin klaar lijkt voor herstel

De populaire cryptostrateeg benadrukte Rekt Capital vertelde zijn ruim 300.000 volgers op Twitter dat de Bitcoin Dominance-grafiek (BTC.D) klaar lijkt om te stijgen en een wigpatroon te voltooien dat teruggaat tot begin 2021, wat nadelig kan gaan zijn voor altcoins. Hij tweette het volgende:

“BTC-dominantie staat op het punt om een ​​uitbraak van een jaarlange wigstructuur (zwart) te bevestigen. Een doorbraak van dit patroon zou waarschijnlijk leiden tot meer nadeel voor altcoins.”

De BTC-dominantiegrafiek houdt bij hoeveel van de totale cryptomarktkapitalisatie bij Bitcoin hoort. Een bullish BTC-dominantie suggereert dat de Bitcoin koers sneller stijgt dan andere cryptocurrencies of dat altcoins waarde verliezen, terwijl de koningsmunt stijgt.

De analist zoomde in zijn analyse vervolgens in op de grafiek om te zeggen dat als BTC.D zijn uitbraak kan volhouden, het waarschijnlijk in de zone van 49% tot 51% zal belanden, een hoogte die voor het laatst werd bereikt in april en mei 2021 toen Bitcoin (BTC) boven $60.000 handelde. Hij tweette het volgende:

“BTC Dominance heeft de top van de zwarte wigstructuur bereikt. Het lijkt er zelfs op dat BTC-dominantie uit de wig breekt. Als BTCDOM in de zwarte wigtop duikt en de hertest succesvol is… kan BTCDOM zo hoog stijgen als het groene gebied erboven.”

Rekt Capital besloot zijn analyse door het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) van Bitcoin te noemen als een potentiële indicator van wat een prijsbodem zou betekenen voor BTC in de huidige bearmarkt. Hij sloot af met:

“Historisch gezien heeft BTC de neiging om te dalen op, rond of net onder de 200 weken MA (oranje). BTC zou een extra -25% van de huidige prijzen naar de bodem moeten laten zakken bij de 200 MA.”