Binance reageert op Reuters-rapport en noemt het “bedroevend slecht”

Zoals wij gisteren op onze website aangaven, werd de wereldwijde cryptocurrency-beurs Binance door Reuters beschuldigd van het faciliteren van witwaspraktijken. Volgens de publicatie hebben criminelen tussen 2017 en 2021 miljarden dollars aan cryptocurrency witgewassen met behulp van het platform van Binance.

Reuters werkte samen met blockchain-analysebedrijven Crystal Blockchain en Chainalysis om illegale fondsen van portemonnees tot Binance te traceren. De publicatie sprak ook met wetshandhavers en onderzocht gerechtelijke documenten, en concludeerde dat slechte acteurs Binance gebruikten om hun onrechtmatig verkregen geld wit te wassen.

Volgens Reuters gebruikte de Noord-Koreaanse cybercriminaliteitssyndicaat Lazarus-groep Binance om ten minste $5,4 miljoen wit te wassen die was gestolen van Eterbase, een minder bekende cryptocurrency-beurs in Slowakije. Reuters benadrukte ook dat de Russische darknet-marktplaats Hydra de beurs gebruikte voor het witwassen van $770 miljoen. In totaal schatte het medium dat Binance in de periode tussen 2017 en 2021 maar liefst $2,35 miljard aan transacties heeft verwerkt van criminele organisaties.

Binance ontkent beweringen over witwassen van crypto

De Chief Communications Officer van Binance, Patrick Hillmann, heeft op zijn beurt gereageerd op de aantuigingen en zei dat de cijfers “onnauwkeurig en overdreven” waren. Hoewel hij de eigen berekeningen van Binance voor de geïdentificeerde gevallen niet aanbood, zei hij wel dat het bedrijf werkte aan het creëren van “het meest geavanceerde cyberforensisch team ter wereld” dat “ons vermogen om illegale crypto-activiteit op ons platform te detecteren verder zou verbeteren.”

Hillmann verklaarde ook dat Binance transactiemonitoring- en risicobeoordelingstools gebruikt om ervoor te zorgen dat elke illegaal verkregen crypto op tijd wordt teruggevonden en aan de rechtmatige eigenaar wordt teruggegeven.

Binance houdt vol dat het een van de strengste anti-witwasbeleidsmaatregelen in de crypto-industrie heeft. Hillmann merkte verder op dat de wereldwijde cryptocurrency-beurs zal blijven samenwerken met wetshandhavers om criminele syndicaten te ontwortelen.

Een vertegenwoordiger van Binance bekritiseerde ook snel het vernietigende Reuters-rapport en zei dat het een “bedroevend slecht geïnformeerde opinie was die verouderde informatie uit 2019 en niet-geverifieerde persoonlijke attesten gebruikt.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!