Bitcoin El Salvador

70% van de Salvadoranen negatief over Bitcoin-wet

Een recent onderzoek heeft inzicht gegeven in de meningen van Salvadoranen over de implementatie van de Bitcoin-wet in het land. Het onderzoek werd uitgevoerd door het Universitair Instituut voor Publieke Opinie van de José Simeó Cañas Central American University, waaruit bleek dat de meeste Salvadoranen geloven dat de opname van Bitcoin als wettig betaalmiddel hun persoonlijke situatie niet heeft verbeterd.

De opname van Bitcoin als wettig betaalmiddel in hun land en alle veranderingen die de Bitcoin-wet teweeg heeft gebracht, worden volgens een recent onderzoek door de meeste Salvadoranen nog steeds niet als gunstig beschouwd. De studie, uitgevoerd door het Institute of Public Opinion van de José Simeón Cañas Central American University, gepubliceerd op 2 juli, heeft enkele feiten aan het licht gebracht over de negatieve visie die de burgers van het land op dit onderwerp hebben.

71% van de 1.272 ondervraagde burgers gaf aan dat de implementatie van de Bitcoin-wet helemaal geen voordelen van hen had opgeleverd. 12,8% was van mening dat deze maatregel weinig voordelen had opgeleverd voor hun economische situatie, terwijl 8,9% zeker was dat de Bitcoin-wet op zijn minst enige voordelen voor hun persoonlijke financiële situatie had gebracht. Slechts 6,1% van de respondenten antwoordde dat Bitcoin veel voordelen voor hen had gebracht.

Ook ging het onderzoek in op de mening die het Salvadoraanse volk heeft over de relatie tussen het management van president Nayib Bukele en Bitcoin in het land. Ondanks de negatieve meningen van de respondenten zijn de waarderingen van Bukele in het land nog steeds erg goed. 68 op de 100 Salvadoranen zegt namelijk dat de regering de zaken in het derde jaar van het mandaat goed heeft beheerd.

Hoewel de meeste Salvadoranen geen enkel falen in de regering van Bukele identificeerden, stonden de goedkeuring van de Bitcoin-wet en de investeringen die president Bukele heeft gedaan om bitcoin te kopen, op de tweede plaats in de items die als mislukkingen werden geïdentificeerd, waarbij 3,9% van de ondervraagden ze negatief identificeerde.

Een ander totaal ander onderzoek, uitgevoerd door het Center for Citizen Studies van de Francisco Gavidia University, rapporteerde vorige maand vergelijkbare resultaten, waarbij meer dan de helft van de ondervraagde Salvadoranen het oneens was met de goedkeuring van bitcoin als wettig betaalmiddel en een voorkeur had voor de dollar.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN