Ethereum loopt het risico om met 20% te dalen, aldus analist

De pseudonieme cryptocurrency-analist Altcoin Sherpa heeft recentelijk aan zijn ruim zijn 175.000 volgers op Twitter aangegeven dat het toonaangevende smart contract-platform het bereik van $1.750 tot $1.757 moet behouden of het risico loopt 20% of meer te laten vallen. Hij tweette het volgende:

“Onder dit niveau en we gaan waarschijnlijk nog eens 20% naar $1.500 of lager.”

De analist zocht vervolgens naar wat positiviteit in historische gegevens, aangezien hij grafieken plaatste die laten zien hoe de huidige prijsactie van Ethereum de marktstructuur van mei 2021 zou kunnen weerspiegelen. Hij vervolgde met:

“Misschien is de enige goedmaker dat het er altijd verschrikkelijk uitziet behalve als het dat niet doet. Prijs is fractaal en dezelfde patronen verschijnen op alle tijdframes. Dit is wat er gebeurde in mei 2021, vergelijkbare prijsactie op de eendaagse [grafiek]. Wel duidelijk heel andere macro-omstandigheden.”

De grafieken van de handelaar suggereren dat de Ethereum koers mogelijk drie verschillende fasen doormaakt die handelaren ervan overtuigen dat de blockchain er extreem bearish uitziet voordat hij zijn dieptepunt bereikt en zich herstelt.

Altcoin Sherpa besloot tot slot zijn Ethereum analyse door te zeggen dat hij niet 100% zeker is dat het zal stijgen en daarom is het belangrijk om zijn opgegeven capitulatieniveau te handhaven. Hij zei het volgende:

“Ik kan vorige zomer niet echt vergelijken met nu, maar je kunt wel wat vergelijkingen maken met fractals op lagere tijdsbestekken. Ik zeg niet dat dit omhoog gaat of zo, maar gewoon een constatering dat de dingen er het slechtst uitzien voordat ze beter worden. Dit blijft wat mij betreft een must-hold niveau.”