Bitcoin koers zou in oktober zijn bodem kunnen bereiken, aldus analist

De pseudonieme cryptocurrency-handelaar Rekt Capital heeft aan zijn ruim 300.000 volgers op Twitter aangegeven dat BTC’s Relative Strength Index (RSI) de niveaus weerspiegelt die in januari 2015, december 2018 en maart 2020 zijn bereikt, wat aangeeft dat er een bounce aan de horizon kan zijn voor de koningsmunt. Hij tweette het onderstaande:

“BTC nadert opnieuw het RSI Bear Market Bottom-gebied. Wanneer zou het in deze cyclus kunnen plaatsvinden? Het duurde 1461 dagen voordat de Bear Market Bottom van 2018 zich vormde na de BMB van 2015. Als dezelfde symmetrie zich herhaalt, zal de komende BMB plaatsvinden in januari 2023.”

De handelaar presenteerde vervolgens een scenario waarin de bodem van de Bitcoin koers twee maanden eerder in november arriveert en benoemde de halvering van Bitcoin, die elke vier jaar plaatsvindt, als reden. Hij gaf het volgende aan:

“Er is een kans dat de BTC RSI Bear Market Bottom iets eerder plaatsvindt dan januari 2023. En dit zou te wijten zijn aan de Bitcoin-halvering [volgende in 2024].”

Rekt Capital schetste een “verleden is proloog”-scenario waarin de BMB dit najaar inderdaad plaatsvindt. Hij beschreef dit als volgt:

“BTC bereikte in 2015 een dieptepunt van ongeveer 547 dagen voor de 2e halvering.

BTC bereikte in 2018 ongeveer 486 dagen voor de 3e halvering een dieptepunt.

Als BTC 487 of 548 dagen voor de 4e halvering in april 2024 een bodem bereikt, dan zou die bodem plaatsvinden in oktober of november 2022.”

De handelaar besloot zijn betoog door te zeggen dat de RSI-gegevens aangeven dat Bitcoin oververkocht is, wat betekent dat degenen die tijdens de maandenlange bearmarkt hebben gekocht, waarschijnlijk tijdens de volgende cyclus worden beloond. Hij sloot af met:

“Het is duidelijk dat BTC oververkochte RSI-voorwaarden betreedt. Historisch gezien hebben BTC-beleggers voor de lange termijn die zich onder deze omstandigheden hadden verzameld, geprofiteerd van een hoog rendement op de investering [ROI] in de vele maanden die volgden.”