Crusoe Energy gaat overtollige energie in Midden-Oosten gebruiken voor Bitcoin-mining

Crusoe Energy, een Amerikaanse bedrijf dat gespecialiseerd is in het gebruik van overtollig aardgas voor Bitcoin-mining, kondigde onlangs aan dat het gaat beginnen met het inzetten van generatoren en mining-apparatuur om afgefakkeld gas in Muscat, Oman op te vangen. Het mes snijdt hier aan twee kanten, aangezien het Midden-Oosten zijn uitstoot wil verminderen, terwijl Crusoe Energy altijd op zoek is naar nieuwe bronnen van overtollige energie om het digitale goud te minen.

Chase Lochmiller, CEO van Crusoe, legde in een recentelijk rapport van Bloomberg uit dat het bedrijf het belangrijk vindt om aanwezig te zijn in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA), aangezien de locatie verantwoordelijk is voor 38% van de wereldwijde verbranding van overtollig aardgas uit oliebronnen. Hij zei het volgende:

“De buy-in van landen die actief proberen de opflakkeringsproblemen op te lossen, is waar we naar op zoek zijn.”

De stap van Crusoe Energy om zich te gaan concentreren op het Midden-Oosten is niet geheel een verrassing, aangezien Oman Investment Authority afgelopen april deel uitmaakte van een financieringsronde van $505 miljoen voor Crusoe. Ismail Ibrahim Al-Harthi, senior manager van technologie-investeringen bij Oman Investment Authority, verklaarde naar verluidt dat het belang in Crusoe niet de omvang van het belang in het bedrijf vertegenwoordigt en Crusoe weigerde ook commentaar te geven op de voorwaarden van de deal.

De pilot voor de eerste stap van Crusoe in het Midden-Oosten zal naar verwachting tegen het einde van het jaar of begin 2023 van start gaan. Lochmiller verzekerde ook dat hoewel de toestand van de financiële markten en Bitcoin “zeker enige invloed heeft op onze omzet, het niet invloed hebben op eventuele groei- en uitbreidingsplannen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!