Bitcoin analyse

Bitcoin koers nadert cyclische bodem, aldus CryptoQuant

In een recente update op Twitter gaf de CEO van het on-chain inzichtenplatform CryptoQuant, Ki Young Ju, aan dat één bepaalde statistiek aangeeft dat de Bitcoin koers het einde van zijn “cyclische bodem” nadert.

Leeftijdsgrenzen voor niet-uitgegeven transactie-output (UTXO) zijn “een set van alle actieve benodigdheden die het laatst binnen een bepaalde leeftijdscategorie zijn verplaatst”, en ze volgen het handelsgedrag van houders op lange en korte termijn, volgens CryptoQuant. Op basis van deze statistiek kwam de CEO tot de volgende conclusie:

“BTC komt dicht bij een cyclusbodem. Nu nemen UTXO’s ouder dan zes maanden 62% van de gerealiseerde limiet in. In de geweldige uitverkoop van maart 2020 bereikte deze indicator ook 62%.”

De CEO van CryptoQuant merkte tevens op dat instellingen die Bitcoin in 2020 kochten, hun BTC-stacks grotendeels inactief hebben gehouden. Dit wil zeggen dat zij niet besloten hebben om deze te verkopen. Hij tweette het volgende:

“In de meeste gevallen zit dezelfde hoeveelheid BTC nog steeds in de (bewaarder) portemonnee, die in december 2020 uit Coinbase stroomde voor zeer waarschijnlijke institutionele aankopen. Hun instapprijs is $23.000.”

Ju gaf vervolgens aan dat het “vrij duidelijk” is dat Bitcoin zich in een accumulatiefase bevindt. Hij vervolgde met:

“Instellingen die de bull-run van 2021 hebben gedreven, kochten ook in dit bereik van $25.000-30.000.”

De CEO merkte onlangs ook op dat retailbeleggers de cryptomarkt verlaten terwijl institutionele beleggers de koningsmunt blijven verzamelen. Dit wil zeggen dat zwakke handen momenteel verkopen aan sterke handen met grote portemonnees. Eén belangrijke tip voor de lezers van CryptoBenelux is dan ook: Wees geduldig en verkoop niet aan sterke handen!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN