Cardano koers

Cardano koers stijgt met 27% en herclaimt 6e positie

Zoals jullie allemaal vast wel hebben meegekregen, heeft de algehele cryptomarkt een kleine stijging doorgemaakt, die werd geleid door de koningsmunt. Verschillende altcoins hebben het voorbeeld van Bitcoin (BTC) gevolgd, echter was er één topmunt die opviel, namelijk Cardano (ADA).

Cardano heeft een enorme stijging van 27% doorgemaakt, waarmee het Ripple (XRP) ingehaald heeft om de op vijf na grootste cryptocurrency te worden op basis van marktkapitalisatie. De rally komt voor Cardano’s langverwachte Vasil hardfork-upgrade; de blockchain is gepland voor een testnet-release op 2 juni, met een mainnet-lancering op 29 juni. Na volledige release zal de Vasil-upgrade de belangrijkste revisie van het netwerk zijn sinds de Alonzo-hardfork in september 2021.

Terwijl de Alonzo-upgrade smart contracts op het netwerk activeerde, waardoor een reeks nieuwe DeFi-mogelijkheden werd ontgrendeld, zal de aankomende Vasil-hardfork vermoedelijk de schaalbaarheid en bruikbaarheid van het netwerk verbeteren. In het bijzonder zal Vasil vier Cardano-verbeteringsvoorstellen opnemen, CIP31, CIP32, CIP33 en CIP40, die geacht worden de logica te heroverwegen van hoe Cardano’s Plutus-scripts worden ingediend bij de blockchain. Samen zouden de CIP-upgrades de transactiekosten moeten verlagen, de doorvoer en decentralisatie van het netwerk moeten verbeteren en het zogenaamde “concurrency” -probleem moeten oplossen dat de schaalbaarheid van de apps op de blockchain tot nu toe ernstig heeft aangetast.

Hoewel Cardano een van de eerste op smart contract gebaseerde Ethereum-concurrenten was die in 2017 op de markt kwam, heeft het het qua ecosysteem aanzienlijk slechter gedaan dan de meeste van zijn tegenhangers. Het lanceerde smart contracts pas lang nadat andere blockchains zoals Solana (SOL) al hun eigen DeFi- en NFT-ecosystemen hadden gebouwd, en acht maanden later ziet het nog steeds aanzienlijk minder activiteit dan de meeste andere toonaangevende layer-1-netwerken.

Volgens gegevens van Defi Llama heeft Cardano een totale waarde van ongeveer $158 miljoen in zijn gedecentraliseerde apps, ongeveer 25 keer minder dan Solana en 455 keer minder dan Ethereum. Interessant is dat de marktkapitalisatie van Ethereum ongeveer 11 keer groter is dan die van Ethereum, ondanks de aanzienlijke voorsprong die het heeft in de DeFi-ruimte.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN