Slachtoffers van crypto-scams kunnen dit nu melden bij MetaMask

Cryptocurrency-scams zijn nog steeds een groot probleem in de markt. Er zijn echter steeds meer bedrijven die inspelen op dit probleem door oplossingen te ontwikkelen voor slachtoffers. Zo is de populaire crypto-portemonnee MetaMask onlangs een samenwerking aangegaan met Asset Reality, een in Londen gevestigde specialist in onderzoek naar en herstel van digitale activa, om slachtoffers te helpen bij het terugkrijgen van hun gestolen crypto.

MetaMask heeft momenteel 30 miljoen actieve gebruikers per maand en streeft ernaar de privacy en veiligheid van zijn gebruikers te beschermen door een globale en geavanceerde aanpak te volgen, omdat traditionele herstelprocessen vervelend, duur en tijdrovend kunnen zijn.

Asset Reality nodigt alle slachtoffers van oplichting of frauduleuze operaties uit om samen te komen om gratis een grootschalig crypto forensisch onderzoek mogelijk te maken voor gebruikers van MetaMask. Aan de andere kant zullen gebruikers de juridische kosten moeten betalen zodra ze besluiten over te gaan op strafrechtelijke vervolging.

Maar de twee bedrijven zullen helpen wanneer de juridische kosten ondraaglijk worden door gebruik te maken van een groepsregeling om de kosten te spreiden. Als gevolg hiervan noemde MetaMask de samenwerking met Asset Reality “een primeur in de sector om het herstel van digitale activa te verbeteren.”

MetaMask zal gebruikers een interface bieden om crypto-gerelateerde oplichting te melden. Dan komt Asset Reality tussenbeide om gebruikers op de hoogte te houden van de status van de zaken tegen cybercriminelen in de crypto-ruimte.

Dan Finlay, de mede-oprichter van MetaMask, gaf aan dat hij het uiterst belangrijk vindt voor slachtoffers van oplichting om klachten in te dienen, zelfs als het om een ​​relatief klein bedrag gaat. Dit is van cruciaal belang om het onderzoek te versnellen en te zorgen voor goede en snelle juridische stappen. Ben je dus slachtoffer van een crypto-scam? Zorg dan dat je een melding hiervan maakt!