Rusland schat energieverbruik van miners op meer dan 2%

Volgens een laatste schatting van de regering van Rusland zijn crypto-miners goed voor twee procent van het totale energieverbruik in het land. Dit betekent dat het energieverbruik van de crypto-mining-industrie de landbouwsector heeft overschreden. Ook vertoond Rusland tekenen van herstel nadat het land uit de top drie viel in het wereldwijde hash-percentage van Bitcoin (BTC).

Valisy Shpak, de vice-minister van Handel en Industrie van Rusland, riep op om de mining-industrie onder de bevoegdheid van de wet te brengen in de nasleep van de recente schatting. Hij zei het volgende:

“Weet je hoeveel mijnbouw inhoudt op de globale kaart van elektriciteitsopwekking in ons land? En ik zal je zeggen: meer dan 2%. Dit is meer dan de elektriciteitsprijs voor de landbouw. ​​We kunnen mijnbouw hierin niet anders dan erkennen dan als een industriële activiteit of industrie.”

In Rusland valt het minen van crypto onder de grijze zone waar het dus niet verboden is, maar ook niet is gereguleerd. Dit vormt een risico voor diegenen die zijn betrokken bij de industrie. Ook verzekerde Shpak dat er meer zou worden overgegaan op energie-intensieve methoden, zodra de mining-industrie is gereguleerd.

Russische wetgevers tegenover elkaar

De oproepen voor het reguleren van de crypto-mining-industrie komen slechts enkele dagen nadat wetgevers in het land een bijgewerkte versie van de crypto-miningwet hebben geïntroduceerd. De bijgewerkte wet heeft twee onderafdelingen verwijderd: de verplichting voor mining-exploitanten om zich bij een speciaal register aan te sluiten en een fiscale amnestie van een jaar voor iedereen die zich heeft geregistreerd.

Ook heeft de premier van Rusland, Mikhail Mushustin, gevochten voor het onderzoeken van de crypto-mining-industrie. In april zei hij het volgende:

“We denken ook dat we, om investeringen, voornamelijk in vast kapitaal, te stimuleren, miningkwesties kunnen bespreken, dit is het creëren van datacenters en gerelateerde infrastructuur.”

Daarentegen blijft de centrale bank van Rusland pleiten voor een algemeen verbod op mining-activiteiten in het land. In het laatste rapport van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) daalde het aandeel van de Russische BTC-mining hash rate tot 4,55% achter Kazachstan, China en de Verenigde Staten.