Presidentskandidaat voor Nigeria positief over digitale valuta

De presidentskandidaat voor Nigeria, Bukola Saraki, heeft onlangs gezegd dat hij digitale valuta ondersteunt. Hij beweerde dat dit kansen creëert voor de jeugd van het land, maar benadrukte ook de noodzaak om wetten uit te voeren die deelnemers op dit gebied regelen. Verder gaf hij aan dat spelers in deze ruimte een aantal goede regels nodig hebben voor begeleiding.

Saraki benadrukte zijn steun voor digitale valuta tijdens een interview. De politicus gelooft niet dat deze verkeerd zijn voor de economie. Hij is namelijk van mening dat er maar een klein beetje regulering nodig is om de economie op gang te brengen. Het viel op dat de senator over het algemeen positief gestemd was over cryptocurrencies. De kandidaat voor de presidentsverkiezingen in Nigeria zei dat digitale valuta kansen hebben geopend voor de jongere generatie van het land. Hij zei:

“Ik geloof dat het gunstig is geweest. Meer nog voor de jongere generatie, in termen van het creëren van banen en kansen. Bovendien ben ik voorstander van alles wat mensen helpt nieuwe ondernemingen te starten. Wat we nodig hebben, is een omgeving creëren die bevorderlijk is voor het succes van die bedrijven. U kunt daarom op mijn steun rekenen.”

Saraki benadrukte echter ook dat hij zich bewust is van het witwassen en misbruik binnen de crypto-ruimte. Hij is van mening dat de zorgen van toezichthouders daarom ook legitiem zijn en aandacht behoeven.

De centrale bank van Nigeria heeft onlangs een richtlijn uitgevaardigd aan alle financiële instellingen. Hierin werd bepaald dat alle banken moeten voorkomen dat klanten zich bezighouden met crypto-gerelateerde activiteiten. De centrale bank van het land is van mening dat Bitcoin en andere cryptocurrencies geen plaats hebben in het traditionele financiële systeem. Tot nu toe hebben ze de campagne tegen cryptocurrencies dan ook volgehouden.

Toch blijven peer-to-peer bitcoin verhandelde volumes stijgen. Dit geeft aan dat de Nigeriaanse honger naar digitale valuta niet is afgenomen.

Ook wint de adoptie van digitale valuta terein. De Securities and Exchange Commission (SEC) van Nigeria heeft onlangs nieuwe witten aangekondigd. De NSEC is namelijk van mening dat regels de verschillende actoren in de crypto-ruimte zullen controleren. In de tussentijd ging Saraki tijdens het interview niet in op zijn plannen voor de crypto-industrie. Dit ondanks het feit dat hij kandidaat is voor het presidentschap van Nigeria.

De regering van Nigeria verbood crypto-activiteiten in 2021. Bovendien droegen ze banken op om cryptocurrency-exchangesaccounts te liquideren. Volgens Paxful, een Bitcoin-marketplace, heeft Nigeria de meeste P2P-handel buiten de VS.

Daarnaast blijkt een recente analyse dat beperkingen op BTC-handel de overzeese groeit in de fintech-industrie hebben gedecimeerd. Onlangs publiceerden de secretaris-generaal van de OESO en de secretaris-generaal van de VN publiceerden met hulp van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank, Africa’s Urbanization Dynamics 2022, een rapport genaamd ‘The Economic Power of AfriCities‘.

Volgens het rapport kunnen overheidsinitiatieven jonge burgers van het land schaden. Ook zou het Nigeriaanse beleid schadelijk en bestraffend werken voor jongeren. Verder weerhoudt het jongeren om de online mogelijkheden te verkennen. De mogelijkheden zijn onder meer het maken van apps, digitale valutahandel en freelancen. Jongeren kunnen genoeg verdienen in de wereldeconomie. Toch is het vervelend als het overheidsbeleid willekeurig is, aldus het rapport.