CryptoCoinTalk: Bitcoin in consolidatie, maar een stevige prijsuitbraak is aanstaande!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Een paar weken geleden werd cryptoland opgeschud door de hele hectiek rondom LUNA en UST. Het resulteerde in paniek, onrust en vooral rode cijfers. Inmiddels lijkt de rust weer enigszins wedergekeerd. Sterker nog, de afgelopen 16 dagen is de Bitcoin koers nog maar amper van de plek af gekomen. We liggen in consolidatie. Over het algemeen geldt: Hoe langer de consolidatie, des te heftiger de prijsuitbraak. En dat is dus ook wat we op korte termijn verwachten. Afijn, we gaan naar een nieuwe Bitcoin koersupdate kijken!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Het beeld op de weekgrafiek blijft onveranderd. We houden nog altijd keurig de low op $28.778 vast en zo lang de Bitcoin koers dat doet mogen we voorzichtig blijven hopen op meer herstel in de markt. Ik verwacht geen macro reversal, maar in een gunstig geval zouden we zelfs de $37.000-$39.000 regionen kunnen gaan opzoeken. Als we op de weekgrafiek onder de $28.778 gaan sluiten kan ook dat scenario grotendeels van tafel, want dan houd ik rekening met veel lagere prijzen, waaronder de $24.192-$22.606 (dagelijkse consolidatiefase) en de $19.431-$17.567 (wekelijkse demand en terugtest vorige all time high (2017).

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe we aan het consolideren zijn en dat mooi op de low van $28.778. Ik heb 3 prijspunten gemarkeerd waar ik van plan ben om actie te ondernemen. Welke van de 3 we als eerste gaan zien is niet relevant. We doen niet aan voorspellen, maar aan kansberekenen. Indien dit gebeurt… is de kans groot dat dat gebeurt. En daar anticiperen we vervolgens op.

Onderin is de low gemarkeerd op $26.536. Als we daar acceptatie gaan zien kunnen we naar longs gaan kijken.
In het midden is de $32.665 gemarkeerd. Mochten we daar sterk afwijzen kijk ik naar shorts. Mochten we dat breken kijk ik naar longs en target ik de $37.000-$39.000 regionen.

Bovenin is de $37.000-$39.000 regionen gemarkeerd. Daar hoef ik niet acceptatie te wachten, maar leg ik short orders klaar, omdat dat dé plek is om af te wijzen. Vanuit daar target ik veel lagere prijzen.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, vooralsnog is er geen kant gekozen en kunnen we geen concrete thesis vormen. We wachten geduldig af tot één van onze entry triggers afgaat en zullen dan handelen volgens plan. Tot die tijd staan wij rustig aan de zijlijn en wachten we geduldig de prijsactie af.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!