Centraal-Afrikaanse Republiek kondigt crypto-hub aan

Momenteel is de regering van Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) snel aan het werken aan het creëeren van de digitale valuta-infrasturctuur na het accepteren van Bitcoin (BTC) als legaal geld. De eerste significante crypto-inspanning van het land, onder de naam Sango, werd door de president van de CAR, Faustin-Archange Touadera, op dinsdag aangekondigd via Twitter. De president wees erop dat de oprichting van de crypto-hub van de CAR komt kort nadat Bitcoin met veel stemmen voor werd goedgekeurd als legaal geld door Nationale Assemblee.

Volgens de president van de CAR werd het Sango-initiatief dinsdag officieel erkend als een legitiem investeringsplatform voor cryptocurrency. Als de naam van de tweede officiële taal van CAR na het Frans, wordt Sango het ‘eerste crypto-initiatief’ van het land genoemd. De verklaring van de president luidde als volgt:

“De bouw van de eerste legale crypto-hub in het hart van Afrika zal de crypto-ervaring verbeteren door de acceptatie van Bitcoin naar een hoger niveau te tillen, waardoor mogelijk de meest onconventionele ruimte ter wereld wordt gecreëerd.”

Ook sprak hij de hoop uit dat het Sango-initiatief cryptocurrencies voor iedereen beschikbaar zal maken, waardoor een internationaal precedent wordt geschapen voor hoe cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om de economische prestaties van een land te verbeteren. de president gaf in een interview aan dat de formele economie niet langer een optie is. hij voegde daaraan toe dat nieuwe platforms zoals Sango de bureaucratie willen elimineren en concurrentie willen aanmoedigen.

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) is het eerste Afrikaanse land en het tweede land ter wereld geworden dat Bitcoin als legaal geld accepteert. In de nasleep van de toenemende interesse van het continent in cryptocurrencies is er vooral een toename te zien in de acceptatie van digitale valuta’s. Veel Afrikaanse landen, waaronder Kameroen, de Democratische Republiek Congo en de Republiek Congo, kondigden in april hun intenties aan om de TON-blockchain te gebruiken als cryptocurrency en blockchain voor toekomstige economische groei.