Uniswap

Uniswap gaat live op Gnosis Chain en Moonbeam Network

Het alom bekende DeFi-platform Uniswap (UNI) heeft zojuist aangekondigd dat het live zal gaan op twee nieuwe blockchains, namelijk; Gnosis Chain en Moonbeam Network. Deze stap is genomen nadat houders van governance-tokens vorige week bijna unaniem op de twee blockchains stemden.

Op beide blockchains werd met bijna identieke aantallen gestemd. 99,99% van de stemmen was vóór de lancering op beide ketens: 50,7 miljoen UNI voor Moonbeam en 46,1 miljoen UNI voor Gnosis. Slechts 0,01% van de stemmen (3.080 UNI) was tegen de lancering op beide ketens.

Grote munthouders namen deel aan de stemming, waaronder het bedrijf omtrent Ethereum-ontwikkeling ConsenSys, Crypto.com-directeur van Partnerships Kenneth Ng en universitaire blockchain-programma’s zoals Blockchain in Michigan en Blockchain in Columbia.

De eindstemmingen eindigden op 19 en 20 mei, na twee eerdere stemmingen: een temperatuurcontrole en een consensuscontrole. Als gevolg hiervan zullen de daadwerkelijke lanceringen in de komende weken plaatsvinden.

Meer adoptie voor Uniswap

Gnosis Chain is compatibel met Ethereum’s EVM en is ontworpen om snelle, goedkope transacties uit te voeren. Gnosis zal $10 miljoen verstrekken ter ondersteuning van een liquiditeitsminingprogramma op Uniswap.

Moonbeam Network is ondertussen een blockchain die Polkadot en Ethereum wil integreren. Het lanceringsvoorstel van Moonbeam is ingediend door Nomad.xyz en Blockchain in Berkeley. Nomad zal $2,5 miljoen verstrekken aan het Uniswap Grants-programma.

Naast de twee nieuwe ketens ondersteunt Uniswap ook vier andere ketens: Ethereum, Polygon, Optimism en Arbitrum, en hoewel het grootste deel van zijn activiteit plaatsvindt op de Ethereum-blockchain, betekent de algehele populariteit van Uniswap dat het een waardevolle toevoeging is aan elke blockchain.

Volgens DeFi Pulse heeft Uniswap momenteel $7,05 miljard aan totale waarde vergrendeld, waarmee het het op twee na grootste DeFi-platform is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN