digitale valuta

Financiële leiders spreken over crypto op het WEF

Kristalina Georgieva, het hoofd van het internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft commentaar gegeven over de daling van Terra en UST. Ze noemde het project een schijnbare piramide, terwijl zij er ook bij de regelgevers op aandrong op het belang van de wereld van crypto en central bank digital currencies (CBDC’s).

Georgieva was aanwezig op het World Economic Forum in Davos en werd geciteerd door Bloomberg:

“Ik zou u willen smeken om u niet terug te trekken uit het belang van deze wereld. Het biedt ons allemaal snellere service, veel lagere kosten en meer inclusie, maar alleen als we appels van peren en bananen scheiden.”

Over stablecoins voegde ze toe:

“Hoe minder er achter is, hoe meer je bereid moet zijn om het risico te nemen dat dit ding in je gezicht ontploft.”

De gouverneur van de Centrale Bank van Frankrijk, Francois Villeroy de Galhau, sprak ook op het evenement en beweerde dat crypto de laatste tijd meer te verduren had dan de traditionele financiële sfeer. Hij zei:

“Mijn indruk is meer dat de afgelopen weken burgers het vertrouwen in crypto hebben verloren, meer dan in centrale banken.”

In een panelevenement georganiseerd door CNBC, beweerde Georgieva verder dat het de taak van financiële leiders was om het verschil tussen “echte” stablecoins, niet-gesteunde stablecoins, digitale valuta en crypto te verklaren. Ze begon met het noemen van de de recente LUNA/UST-crash en dat het een grote puinhoop was. Ook had ze een paar woorden over Bitcoin (BTC):

“Als een munt niet wordt ondersteund door activa, maar belooft 20% rendement te brengen, is het een piramide. Wat gebeurt er met piramides? Uiteindelijk vallen ze in stukken. Stablecoins reguleren, interoperabiliteit van CBDC’s garanderen en erkennen dat bitcoin misschien ‘munt’ wordt genoemd, maar het is geen geld – dit alles waar we aan moeten werken.”

De Galhau riep ondertussen op tot reguleringen:

“We hebben tijdens de recente G7-bijeenkomst duidelijk gezegd dat we oproepen tot een snelle, wereldwijde en sterke regulering van crypto-assets wereldwijd. Dit zal investeerders beschermen en de wereld behoeden voor onnodige versnippering.”

Hij zei daarnaast dat het een brede aanpak van de EU op het gebied van regelgeving van het grootste belang is. Hij voegde eraan toe:

“Het is innovatievriendelijker om te zeggen dat we crypto reguleren dan om te verbieden, zoals China heeft gedaan. Maar het is nu een noodvraag. Ik hoop van harte dat we deze verordening dit jaar in Europa zullen hebben. Crypto-regulering is geen bureaucratie. Het geeft onze burgers het gevoel dat globalisering eerlijk kan zijn.”

De gouverneur noemde cryptoregulering dan ook een ‘brandende politieke kwestie’.

De Chief Executive Officer van Citigroup, Jane Fraser, sprak ook op het evenement waar ze het volgende uitlegde:

“We ontvlechten ons van de oude financiële wereldorde. Wat crypto betreft is het noodzakelijk dat we de waarborgen, de onafhankelijkheid van de instellingen en de software met zich meebrengen om ervoor te zorgen dat crypto de belofte van inclusieve financiële oplossingen voor opkomende economieën waarmaakt.”

Ze waarschuwde daarnaast voor economisch opportunisme en voegde eraan toe dat we dol zijn op de technologie, maar niet zeker zijn van sommige crypto-producten.

David Rubenstein, de mede-oprichter en mede-voorzitter van het private equity-bedrijf The Carlyle Group, meende ondertussen tijdens dezelfde sessie dat veel individuen crypto gebruikten om belasting te ontwijken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN