Ethereum koers analyse

Deze drie factoren kunnen de Bitcoin koers positief beïnvloeden, aldus analist

Su Zhu, de CEO van crypto-hedgefonds Three Arrows Capital, heeft recentelijk drie potentiële factoren geïdenfiticeerd die ervoor kunnen zorgen dat de Bitcoin koers weer nieuwe bullish impulsen kan krijgen. Zhu merkte echter als eerste op waarom hij gelooft dat Bitcoin een accumulatiebereik binnengaat en suggereert dat de neerwaartse trend snel voorbij zou kunnen zijn.

Volgens de veteraan heeft de Bitcoin koers zeven rode weken op rij gehad, de meeste in zijn hele geschiedenis, wat wijst op uitputting aan de kant van de verkopers. Tevens gaf hij aan dat het enorme handelsvolume tijdens de ineenstorting van TerraUSD (UST) zou kunnen wijzen op het begin van een trendverandering.

Zhu ging verder met stellen dat BTC zich in een heraccumuleringsfase bevindt wat, volgens Zhu, duidelijk te zien is omdat BTC tijdens de nachtelijke uren ongebruikelijk sterk is ten opzichte van de aandelenmarkten. De afgelopen week is de S&P500 met 4,5% gedaald, terwijl BTC bijna 1% is gestegen.

Wat tevens de aandacht van Zhu trekt, is de Mayer Multiple, een indicator die de huidige prijs van Bitcoin meet ten opzichte van het 200-daags voortschrijdend gemiddelde om te bepalen of BTC overbought of oververkocht is. Zhu wees erop dat de Mayer Multiple op historische dieptepunten zweeft, wat suggereert dat BTC ondergewaardeerd is.

Drie mogelijk factoren voor nieuwe bullmarkt

De crypto-miljardair onthulde op Twitter ook drie mogelijke startseinen die de volgende bullmarkt voor BTC zouden kunnen inluiden. Hij tweette het volgende:

“1) El Salvador-conferentie van 44 centrale banken.
2) OPEC voor gebruik bij internationale betalingen.
3) Soevereine rijkdom van de goederennatie om thesisgestuurde toewijzingen uit te voeren.”

  1. Zhu’s eerste katalysator verwijst naar een bijeenkomst in El Salvador tussen autoriteiten uit 44 verschillende landen over Bitcoin.
  2. De tweede verwijst naar de mogelijkheid dat de Organisatie van Olie-exporterende Landen (OPEC) cryptobetalingen accepteert voor olie-aankopen.
  3. De derde trigger verwijst naar de mogelijkheid dat staatsinvesteringsfondsen uit op grondstoffen gerichte landen fondsen kunnen gaan toewijzen aan Bitcoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN