cryptocurrencies.jpg

Cryptocurrencies zijn op niets gebasseerd, aldus ECB-president

De president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, heeft in een recentelijk interview met het Nederlandse televisieprogramma College Tour op NPO 2 (aanstaande zondag te zien) verklaard dat cryptocurrencies”op niets zijn gebaseerd” en dat ze gereguleerd moeten worden. Ze is van mening dat het reguleren van de crypto-industrie mensen ervan zal weerhouden te speculeren op cryptocurrencies met hun spaargeld.

In een interview met College Tour deelde Lagarde haar bezorgdheid met mensen “die de risico’s niet begrijpen, die het allemaal zullen verliezen en die vreselijk teleurgesteld zullen zijn.” Ze zei ook in het interview: “Ik geloof dat de crypto-industrie moet worden gereguleerd.”

Haar opmerkingen over de crypto-industrie volgen de recente volatiliteit op de cryptomarkten, waarbij populaire digitale valuta’s zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) met ongeveer 50% zijn gedaald ten opzichte van hun all-time highs van vorig jaar. Volgens Lagarde:

“Mijn zeer bescheiden beoordeling is dat het niets waard is, het is nergens op gebaseerd, er is geen onderliggende waarde om als veiligheidsanker te dienen.”

Ten slotte voegde ze eraan toe:

“De dag dat we de digitale valuta van de centrale bank hebben, elke digitale euro, zal ik garanderen – dus de centrale bank zal erachter staan ​​en ik denk dat het enorm anders is dan veel van die dingen.”

Tot slot zei ze verder dat ze zelf geen cryptocurrencies bezit, maar dat een van haar zoons wel belegt in digitale munten, tegen haar advies in. Ze kan hem echter niet tegenhouden omdat hij een vrij man is, stelt Lagarde, maar ze houdt cryptocurrencies wel scherp in de gaten.

Ook andere ECB-functionarissen hebben hun bezorgdheid geuit. Een van deze functionarissen is Fabio Panetta, lid van de Directie bij de ECB. Zo heeft hij de cryptomarkt meerdere keren beschreven als “het Wilde Westen”, en trok parallellen met de subprime-hypotheekcrisis van 2008.

Tegelijkertijd is de digitale activaklasse nog meer onder de loep genomen door wereldwijde regelgevers die bang zijn voor de gevaren die de activaklasse kan vormen voor het bredere financiële systeem, vooral na de recentelijke crash van TerraUSD (UST). Zo hebben leden van de G7 erop aangedrongen om snel actie te ondernemen en regelgeving te creëren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN