Bitcoin daling

Laatste crypto crash kan goed nieuws betekenen voor Bitcoin, aldus MicroStrategy-CEO

De CEO van het beursgenoteerde business intelligence organisatie, MicroStrategy, heeft recentelijk in een interview met Fox Business gereflecteerd op de laatste crypto crash, die veroorzaakt werd door TerraUSD. Michaël Saylor gaf aan dat digitale activa kunnen worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën:

“De cryptocrashes illustreerden dat de hele cryptowereld uit drie dingen bestaat:

– Eén perfect ding, namelijk Bitcoin, en het is digitaal eigendom.

– Een paar onvolmaakte dingen, het zijn stablecoins. De wereld wil digitale dollars. Het is alleen moeilijk om ze te vinden. Ze zien eruit als ondoorzichtige geldmarktfondsen.

– Dan is er een menigte, een hele reeks gevaarlijke dingen. Altcoins zijn niet-geregistreerde effecten, en wat we deze week zagen was een opgeblazen altcoin.

De wereld wil stablecoins die ze kunnen vertrouwen.”

In het kielzog van de algoritmische TerraUSD (UST), die zich losmaakte van de Amerikaanse dollar, en de gelieerde altcoin Terra (LUNA), die afbrokkelde om prijsverliezen van meer dan 99% te veroorzaken, zei Saylor dat de gevolgen op lange termijn zowel voor Bitcoin (BTC) positief zullen zijn, aangezien het reguleringsproces wordt versneld. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat deze hele cryptocrash geweldig zal zijn voor Bitcoin. Het zal de broodnodige regulering van stablecoins, altcoins en de exchanges versnellen. Het elimineert de politieke impasse. Het leert de wereld het verschil tussen Bitcoin en effect-tokens, en dat zal de toegang van instellingen tot deze ruimte vergemakkelijken.

De Bitcoin-supporter ging verder met stellen dat, naast het winnen van industriekapitaal, gewone mensen aangetrokken worden tot crypto als een alternatieve manier om hun geld los van de aandelenmarkt te beleggen. Hij sloot af met:

“Ik denk dat we elke week nieuwe bekeerlingen maken. We winnen Goldman Sachs, we stappen over de grote banken heen [en] we winnen de Fidelities.

Mensen beseffen dat dit een goed idee is, en het basisidee is dat miljarden mensen op de planeet hun spaargeld niet op een aandelenmarkt of een casino zouden moeten gokken om te voorkomen dat ze al hun geld verliezen.

Dus waarom zou je het niet investeren in hard, hard geld, misschien wel het hardste geld dat de mensheid ooit heeft uitgevonden, genaamd Bitcoin, en wacht je gewoon af?”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN