Dogecoin-oprichter noemt 95% oplichting en afval

De mede-oprichter van de populaire meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE), Billy Markus, luidde een verhit debat op Twitter in, nadat hij zei dat de overgrote meerderheid van de cryptocurrency-projecten niets anders zijn dan oplichting en afval zonder echte waarde te bieden. Hij tweette het volgende:

“De reden waarom mensen denken dat crypto 95% oplichting en afval is en de meeste crypto-mensen klootzakken zijn, is omdat crypto 95% oplichting en afval is en de meeste crypto-mensen klootzakken zijn. Laten we dat veranderen. Het begint bij jou – wat steun je en hoe gedraag je je.”

De tweet van Markus komt in de nasleep van het catastrofale falen van het Terra-ecosysteem. De ellende van het project begon toen UST ontkoppelde van de Amerikaanse dollar, waardoor LUNA volgde. Alle inspanningen van de Luna Foundation Guard (LFG) om de koppeling van cryptocurrency te verdedigen, bleken nutteloos toen het project vervolgens crashte.

Wetende dat zijn verklaring controversieel zou zijn, voegde Markus er het volgende aan toe:

“Merk ook op dat de enige mensen die getriggerd zullen reageren en uithalen naar deze tweet de oplichters en klootzakken zijn.”

De tweet leidde, zoals verwacht, tot een verhit debat onder leden van de crypto-gemeenschap op Twitter. Terwijl sommige gebruikers zijn mening ondersteunden, beschuldigden anderen hem van een gebrek aan zelfbewustzijn, aangezien hij mede-oprichter was van de memecoin die de aanzet gaf tot het creëren van honderden nutteloze copycats.

Als antwoord wees Markus erop dat de meest populaire memecoin, DOGE, is gemaakt als een “satire” om de toestand van de cryptomarkt en de prevalentie van zinloze projecten in de industrie belachelijk te maken. Hij benadrukte verder dat hij kwaliteit boven kwantiteit verkiest.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!