Bitcoin koers heeft ‘waarschijnlijk’ zijn bodem bereikt, aldus Lyn Alden

De veel gevolgde macro-analist Lyn Alden heeft in een recent interview aangegeven dat de Bitcoin koers waarschijnlijk een “deep value”-bereik nadert, aangezien bepaalde statistieken beginnen aan te geven dat er een bodem is bereikt. Alden ging verder met stellen dat de huidige prijsklasse van Bitcoin kansen biedt voor marktdeelnemers die het actief zien als een investering voor op de lange termijn. Ze gaf het volgende aan:

“Ik denk dat dit gebied van midden $20.000 een super diepe waarde heeft. Als je kijkt naar zaken als naar de stroom van slapende munten, zijn een aantal verschillende on-chain-indicatoren van grote waarde. Aan het eind van de dag kun je deze wicks hebben die ver beneden dat gaan als er een soort liquiditeitscrisis is. Maar over het algemeen denk ik dat we ons een beetje in dat bereik bevinden waar – ik weet natuurlijk niet precies waar de bodem zal zijn – ik denk dat we ons in de fase bevinden waarin als je dollar cost average of je’ het doorgeven van aankopen, ik denk dat dit een goede plek is om het te doen. Ik denk dat proberen een soort microbodem te vangen een beetje dom is.”

Alden gaf verder aan dat de koppeling van Tether (USDT) aan de dollar die worstelt en vervolgens herstelt, zoals tijdens de cryptocorrectie van 12 mei, een teken kan zijn dat de markten klaar zijn om het dieptepunt te bereiken. Ze sloot af met het volgende:

“Sommige dingen waar ik naar kijk, bijvoorbeeld, ik keek naar de Tether-pin omdat het een soort teken van liquiditeit is. Als die pin het moeilijk heeft, is het, naast de zorgen die mensen kunnen hebben over het onderpand, een liquiditeitsteken. De liquiditeit wordt zo snel uit de ruimte gezogen, dat het moeilijk is om iets te verzamelen. En als je dat begint te zien herstellen in de mate dat het herstelt, is dat een soort teken dat misschien het ergste achter ons ligt en dat sommige projecten zullen blijven bloeden, maar misschien dingen van de hoogste kwaliteit zoals Bitcoin, ze hebben misschien al hun daling gehad. Het is echter moeilijk om dit met zekerheid te zeggen.”