Vitalik Buterin noemt UST “opzettelijk misleidend en inherent gebrekkig”

In de nasleep van de historische ineenstorting van Terra’s stablecoin, UST en native token, LUNA, vorige week, zijn er al verschillende crypto-leiders naar voren gestapt om hun perspectieven te delen. Nu heeft de bekende medeoprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, ook zijn mening gedeeld over wat er precies gebeurd is.

Buterin dook op Twitter en bekritiseerde het hele uitgangspunt van UST en noemde het vanaf het begin opzettelijk misleidend en inherent gebrekkig. Hij tweette het volgende:

“‘Algostable’ is een propagandaterm geworden die dient om stablecoins zonder onderpand te legitimeren door ze in hetzelfde mandje te plaatsen als stablecoins met onderpand zoals RAI/DAI.”

UST wordt niet ondersteund door contanten of activa zoals andere toonaangevende stablecoins. In plaats daarvan koppelt een algoritme de waarde van UST aan LUNA via een brand-/mintmechanisme dat is ontworpen om UST op $1 te houden. Dat mechanisme stortte vorige week in, waardoor UST en LUNA werden weggevaagd, en daarmee ongeveer $40 miljard aan waarde.

Voorafgaand aan deze week zorgde Terra ervoor dat UST net zo stabiel was als door activa gedekte stablecoins. Dit kaartenhuis kon echter niet lang standhouden, aangezien algoritmische stablecoins en asset-backed stablecoins “heel verschillend zijn”, aldus Buterin.

Na dagen van ongebruikelijke stilte, dook Do Kwon vrijdag weer op met een nieuw plan om LUNA te reanimeren. Het idee omvat het definitief verlaten van UST en het resetten van LUNA naar een tokencirculatie van 1 miljard, waarbij tokens worden verdeeld onder zowel voormalige houders die door de gebeurtenissen van vorige week zijn weggevaagd, als aan huidige houders. Dit plan is echter door velen bekritiseerd.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!