OpenSea neppe NFT's

OpenSea gaat optreden tegen fraude in NFT-markt

De meest gebruikte NFT-marktplaats OpenSea is van plan om op korte termijn een systeem te implementeren dat het platform helpt bij het identificeren en herkennen van neppe non-fungible tokens (NFT’s). Bovendien zal het systeem OpenSea helpen bij het verifiëren van de accounts van zijn gebruikers.

Voor het proces worden hoogontwikkelde systemen en getrainde mensen ingezet. Authentieke NFT’s behouden hun originaliteit op de markt, dankzij het opkomende systeem van OpenSea dat op twee verschillende niveaus werkt, namelijk:

  1. In de eerste fase zal het systeem valse creaties detecteren door alle NFT-collecties te scannen. Een combinatie van beeldherkenning en menselijke beoordelaars zal worden samengevoegd om ervoor te zorgen dat het proces effectief is. Dit omvat de nieuw geslagen en de al geslagen exemplaren. Het geautomatiseerde systeem zal waarschijnlijk het meeste werk doen om de consistentie te behouden, en mensen zullen aanbevelingen doen om een ​​bepaalde collectie of creatie te verwijderen.
  2. In de tweede fase zal het systeem de geïdentificeerde NFT matchen met het originele kunstwerk. Als de match hoger weegt op het niet-unieke gedeelte, zal het platform relevante acties ondernemen om oplichting te voorkomen. Als gevolg hiervan kunnen gebruikers van OpenSea een grote verandering verwachten in het verificatie- en badgesysteem van de NFT-marktplaats. Het platform vereist dat zijn gebruikers hun accounts verifiëren, op voorwaarde dat ze minimaal 100 ETH aan verzamelvolume hebben.

Het criterium om in aanmerking te komen lijkt een beetje mager, en OpenSea heeft toegezegd dit de komende tijd te verbreden. NFT-collecties krijgen ook een verificatiebadge als ze ten minste 100 ETH aan handelsvolume hebben gegenereerd. Gebruikers moeten een gebruikersnaam, profielnaam, Twitter-account en geverifieerd e-mailadres delen.

Dieven en copycats gedijen al heel lang in de NFT-markt. Op basis van hoe het systeem presteert, zal OpenSea het opschalen voor andere platforms. De macro-impact zou veel beter kunnen zijn, omdat oplichters geen kans meer krijgen om mensen op te lichten. Hierdoor zullen gebruikers meer vertrouwen krijgen in de markt, wat adoptie weer ten goede komt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN