Bitcoin kan waarschijnlijk $32.500 gaan testen

De prijs van Bitcoin (BTC) is terug boven het cruciale niveau van $30.500 na een succesvolle opleving van $24.500. Handelaren Michaël van de Poppe en The Wolf of All Streets geloven dat de prijs van de grootste cryptocurrency op het gebied van marktkapitalisatie mogelijk het niveau van $ 34.000 kan terugwinnen als het $ 32.500 test. Er zijn meerdere bullish factoren die wijzen dat de prijs van Bitcoin zou kunnen stijgen boven de $32.500.

Inmiddels in BTC bijna 15% gestegen en is het kritische psychologische niveau van $30.000 gebroken. Hierdoor is er ook overal op de crypto-markt herstel te zien. De prijsactie lijkt sterk, aangezien BTC in een oplopend kanaal naar het niveau van $ 32.000 beweegt.

De grafiek van BTC toont aan dat de prijs momenteel langs de 9-day moving average beweegt. Dit kan de mogelijkheid van een verdere opwaartse beweging voorspellen. Ook handelt de prijs van BTC weer boven het gemiddelde van 50 dagen en zit de RSI op 61. Er zit dus waarschijnlijk een stijging aan te komen.

De Nasdaq-100-futures samen met de andere Amerikaanse aandelenmarkt-futures boven de 1% schetsen ook een bullish beeld voor het token vanwege de correlatie tussen de twee. Meestal wordt de dip gekocht door institutionele beleggers aangezien bodemprijzen een goede kans zijn voor die bedrijven. Canada’s Purpose Bitcoin ETF registreerde gisteren de grootste netto-instroom van 6.900 BTC. De AUM staat op een nieuw recordhoogte van 41,6k BTC. In feite heeft de Cosmos-Purpose Bitcoin Access ETF (CBTC) BTC-blootstelling gekregen door de Canadese BTC Purpose Spot ETF te kopen.

Vanuit gegevens van Glassnode kan er daarnaast worden opgemaakt dat de Bitcoin Accumulation Trend Score een zeer hoge waarde heeft behaald. Dit betekent dat investeerders positief zijn over de lage prijsniveaus van BTC en dus hebben gekocht.

Whale Alert meldde ook dat een aantal whales BTC hebben verzameld op de lagere niveaus. Zojuist zou er een Bitcoin-whale die al 8,5 jaar niet actief was weer hebben gekocht. In de afgelopen 24 uur steeg de uitstroom van de valuta sterk.

Er lijkt een breder herstel plaats te vinden van de crypto-markt. SOL, XRP, DOGE, ADA ETH en andere altcoins zijn in de afgelopen 24 namelijk met meer dan 10% gestegen. Op het moment van schrijven probeert de prijs van Bitcoin boven de $31.000 te komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!