1.000 BTC uit Satoshi-tijdperk komt weer tot leven

De bekende tracking tool op het gebied van grote cryptocurrency-transacties, Whale Alert, heeft zojuist een transactie gedetecteerd van een portemonnee die sinds 2013 inactief is geweest, ook wel het Satoshi-tijdperk genoemd.

Het adres bevat 1.000 Bitcoins, waarvan de prijs de afgelopen 8,5 jaar met meer dan 62x is gestegen. Whale Alert tweette het volgende:

“Een slapend adres met 1.000 BTC (30.395.186 USD) is zojuist geactiveerd na 8,5 jaar (ter waarde van 468.643 USD in 2013)!”

Het jaar 2013 was een tijd dat veel mensen zich herinneren dat ze met de mysterieuze Satoshi Nakamoto live op internetchats spraken, en BTC handelde voor ongeveer $468,60. BTC is echter in de jaren daarna flink gestegen en de koers staat momenteel op meer dan $30.000.

De eigenaar heeft de portemonnee na 8,5 jaar weer geactiveerd en zijn Bitcoin verkocht, waardoor hij een miljonair en een cryptocurrency-whale is geworden, maar de vraag is altijd nog wie de eigenaar is van de wallet.

In de comments gingen sommigen ervan uit dat dit een crypto-portemonnee zou kunnen zijn die toebehoort aan de FBI en gelinkt kan worden aan de inbeslagname van de wallet van de beruchte oprichter van The Silk Road darknet-website, Ross Ulbricht, die veroordeeld is tot meer dan 40 jaar gevangenisstraf. Of dit echter het geval is, is nog maar de vraag. We zullen er wellicht nooit achterkomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!