Dit is niet het moment voor bearish sentiment, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Nicholas Merten heeft in een nieuwe video op YouTube aangegeven dat dit niet het moment is voor bearish sentiment, ondanks een zorgwekkende prijsactie. Hij gaf aan dat de Ethereum tot Bitcoin-ratio (ETH/BTC) laat zien dat er nog steeds een “risico aan”-sentiment is op de cryptomarkt. Hij zei het onderstaande:

“Als we hier kijken naar de ETH/BTC-ratio, de absolute omkering die we hier de afgelopen paar uur hebben gezien, waarbij we de ratio hebben zien stijgen en bijna teruggaan naar de hoogtepunten hier, het hoogste niveau dat we hebben gezien sinds januari. Dit, vooral met de volume-kick-up die we gisteren hier op Binance hadden, is absoluut fascinerend en een die niet kan worden genegeerd.

Daarom leg ik nogmaals geen nadruk op absolute bearishness en FUD [angst, onzekerheid, twijfel]. Ik zeg eigenlijk: ‘Hé, weet je, misschien moeten we een beetje optimistischer worden. We zouden hebzuchtig moeten zijn als andere mensen bang zijn.’ Ik denk dat dit niet het moment is om te gaan pleiten voor een absolute bearmarkt. Dat laat het zeker niet zien als het gaat om de ETH/BTC-ratio.”

De analist ging verder met stellen dat hij ziet dat het huidige bereik van $30.000 van BTC als sterke ondersteuning dient voor de koningsmunt. Merten zei dat hij denkt dat dit ongeveer de bodem zal zijn voor de Bitcoin koers en dat het nu niet het moment is om bearish te worden. Hij gaf het volgende aan:

“Het laatste waar ik aan denk, is het breken van overtuigingen en het verkopen van mijn posities voor $30.000. In dit geval hebben we zeker gezien dat het worstcasescenario waar we het over hadden op het kanaal, neerkwam op $30.000. De prijzen kunnen mogelijk nog lager. Ik moet eerlijk tegen jullie zijn, ik zie het niet gebeuren. Ik blijf erbij. De reden waarom, en dit is een goed punt om twee stappen achter ons te benadrukken.

Ik herinner me hoe vaak we dit bereik van $30.000 hier in mei 2021 opnieuw hebben getest, toen het macro-sentiment veel optimistischer was. Ik herinner me hoe vaak mensen dachten: ‘Oh mijn god, in dit geval gaan we verkopen, we gaan onder dit bereik uitkomen.’ Maar elke keer kwamen er kopers binnen. Ze hebben dit niveau opgekocht. Net zoals ze hier in januari 2021 deden. En net zoals we nu zien met marktprijzen hier op 10 mei.”

Merten merkte tot slot op dat het belangrijk is voor beleggers om dit prijsbereik niet te verlaten, aangezien Bitcoin en de rest van de cryptomarkt al meer dan 50% van hun eerdere hoogtepunten hebben gecorrigeerd.