BTC in trek bij accumulerende whales

De laatste prijsdaling van Bitcoin (BTC) naar de dieptepunten van 2022 trekt veel belangstelling van grote whales, blijkt uit recente gegevens. Na een daling van bijna 20% in de afgelopen week, handelde BTC kort op het niveau van $29.000, wat het laagste niveau is sinds juli 2021. Doordat de prijs erg laag is, lijkt er een hele reeks aankopen in BTC aanwezig door whales.

Ook lijken traders terughoudend om BTC verder te laten zinken, welke aan het accumuleren zijn geraakt. Daarnaast stellen verschillende analisten dat het token grotendeels oversold is en waarschijnlijk binnenkort klaar is voor herstel.

De bredere crypto-markt en daarmee ook BTC zijn geplaagd door zorgen over stijgende rentetarieven. De renteverhoging van de Federal Reserve in mei was de aanleiding voor de laatste prijsdaling.

Whales kopen BTC op

Gegevens van het blockchain-onderzoeksbureau, Santiment, laten zien dat de daling van de prijs van BTC onder het niveau van $30.000 een trigger was voor grote whales. Er werden namelijk het grootste aantal transacties boven de $100.000 waargenomen sinds januari. Er is dan ook duidelijk bewijs dat Bitcoin-whales de daling van gisteren onder de $30.000 beschouwen als een evenement om te accumuleren. Ook merkte Santiment op dat het totale aanbod van BTC onder whales aanzienlijk leek te stijgen.

De beleggers zijn toch grotendeels uitgebrand in pogingen om de bodem te identificeren. Uit data van Coinglass bleek dat dit jaar een groot aantal longposities op het token werd geliquideerd. Dinsdag zag BTC zelfs meer dan $354 miljoen aan liquidaties, waarvan de meeste posities long waren.

Mogelijk herstel?

Ondanks de grote interesse van whales op dit prijsniveau, moet BTC nog wel een sterk herstel ervaren. Er zijn namelijk maar weinig katalysatoren die aangeven dat de markt in een mogelijke bounce terecht zou kunnen komen.

Ook bevinden de Amerikaanse aandelenmarkten zich in een vasthoudpatroon, waardoor er weinig aanwijzingen worden gegeven aan BTC om te bewegen. Dit komt door de hoge correlatie tussen de beurzen en Bitcoin. Daarnaast is er bezorgdheid over de inflatie en de renteverhogingen van de Fed, die naar verwachting meer neerwaartse druk zullen uitoefenen.

De focus van vandaag ligt op de Amerikaanse inflatiegegevens die later deze dag bekend zullen worden. Dit zal ook meer inzicht geven in het plan van de Fed omtrent het verhogen van de rente.