Meer dan $1 miljard geliquideerd in 24 uur tijd

De cryptomarkt is afgelopen 24 uur getuige geweest van een enorme sell-off, die veroorzaakt werd door de recentelijk crash van Bitcoin (BTC) onder $30.000. Als gevolg hiervan werden de posities van honderdduizenden cryptohandelaren geliquideerd. Zo laten gegevens van Coinglass zien dat er ruim $1 miljard aan handelsposities weggevaagd is in de afgelopen 24 uur.

Traders die een bounce verwachtten, kregen het zwaarst te lijden onder de correctie, aangezien de afgelopen dag bijna $750 miljoen aan longposities werd geliquideerd. De volatiliteit eiste ook een tol van degenen die wedden dat crypto in een rechte lijn zal dalen, aangezien in dezelfde periode bijna $200 miljoen aan shortposities werd weggevaagd.

Met een bearish momentum dat de cryptomarkten overnam, leden handelaren die Ethereum (ETH) probeerden te timen op 9 mei de grootste liquidaties voor een bedrag van 152.380 ETH ter waarde van bijna $340 miljoen. Op het moment van schrijven is de Ethereum koers echter weer wat hersteld en staat op $2.379.

Bitcoin-handelaren werden ook niet gespaard door de marktcrash, aangezien 11.040 BTC ter waarde van $333,53 miljoen werd gedecimeerd toen het de koningsmunt onder de psychologische grens van $30.000 dook, een niveau dat het sinds juli 2021 niet meer gezien had.

Op nummer drie komt het gedecentraliseerde financiële betalingsnetwerk Terra (LUNA). Coinglass meldt dat 1,97 miljoen LUNA, met een waarde van meer dan $55 miljoen, geliquideerd werd. Dit had waarschijnlijk te maken met de problemen die het project ervoer met haar stablecoin (UST). Meer informatie hierover volgt.

Al met al, werden verschillende grote traders verrast door de crash van BTC onder $30k. Momenteel staat de Bitcoin koers weer op $31.500. Het is echter nog steeds de vraag of de bodem daadwerkelijk al bereikt is. We wachten het geduldig af.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!