Regeringen zullen proberen Bitcoin en cryptocurrencies te verbieden, aldus CoinShares-leidinggevende

De Chief Strategy Officer van de digitale vermogensbeheerder CoinShares, Meltem Demirors, heeft gewaarschuwd dat regeringen over de hele wereld zullen proberen Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te verbieden. Demirors deelde zijn inzichten over de toekomst van Bitcoin en cryptocurrencies tijdens de onlangs gehouden Crypto Bahamas-conferentie, waar hij het volgende zei:

“Wat we over de hele wereld zien, wat me echt aangaat, is het gebruik van de aanval op proof-of-work, en in het bijzonder het energieverbruik van Bitcoin, als een manier om een ​​de facto verbod op Bitcoin te implementeren zonder het te zeggen.

Ik ga het rustige gedeelte hardop zeggen. Overheden gaan proberen Bitcoin te verbieden, ze gaan proberen Bitcoin aan te vallen, want het is echt moeilijk het anders aan te pakken.”

Europese Unie probeerde Proof of Work te verbieden

De mogelijke trend van regeringen die proberen Bitcoin en cryptocurrencies te verbieden, is de afgelopen maanden al duidelijk geworden, te beginnen met de Europese Unie.

Half maart stemde de EU-commissie voor economische en monetaire zaken over een wetsvoorstel dat Proof of Work-netwerken zoals Bitcoin wilde verbieden. Op het laatste moment stemde de commissie echter tegen het voorstel.

Bovendien tweette de Europese Centrale Bank op 7 mei dat cryptocurrencies een enorme ecologische voetafdruk hadden en dat autoriteiten over de hele wereld hun impact op hun financiële routekaarten moesten evalueren.

Andere regelgevers ondernemen ook stappen

Een ander voorbeeld van wetgevers die een verbod op Proof of Work-netwerken voorstellen, is te zien in twee hangende wetsvoorstellen bij de New York State Senate and Assembly. De wetsvoorstellen zijn gericht op het uitbannen van energie-intensieve Proof of Work-netwerken.

Tegelijkertijd heeft de Centrale Bank van Pakistan een verbod op digitale activa voorgesteld, waarbij de regering van het land drie commissies heeft gevormd om vast te stellen of een wettelijk kader voor cryptocurrencies moet worden geformuleerd of helemaal moet worden verboden.

Een soortgelijk scenario ontvouwt zich in Argentinië, waar de centrale bank kredietverstrekkers heeft verboden cryptodiensten aan te bieden. Het verbod maakt deel uit van de voorwaarden van het IMF voor de herstructurering van de schuld van $45 miljard van het land. De officiële aankondiging luidde als volgt:

“Financiële entiteiten mogen hun klanten geen operaties uitvoeren of faciliteren om deze uit te voeren met digitale activa, met inbegrip van crypto-activa en activa waarvan het rendement wordt bepaald op basis van de variaties die zij registreren, die niet worden gereguleerd door de nationale autoriteit en die niet zijn goedgekeurd door de Bank.”

Het is dus, volgens Demirors, te verwachten dat regelgevers over de gehele wereld zullen proberen de cryptomarkt te verstoren door regelgeving. Bitcoin zullen ze niet direct kunnen stoppen, echter kunnen ze het wel een stuk lastiger maken voor consumenten om cryptocurrencies te houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!