Nvidia ontvangt boete van de SEC van $5,5 miljoen

De Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS heeft chipmaker NVIDIA Corporation aangeklaagd vanwege ontoereikende onthullingen over de impact van crypto-mining op de gaming-activiteiten van het bedrijf.

Er wordt door de SEC beweerd dat na 2017, met een verhoogde vraag naar crypto, de verkoop van Nvidia’s gaming-GPU’s voor crypto-mining ook is toegenomen. De commissie beweerde echter dat het bedrijf deze informatie in opeenvolgende kwartalen tijdens het fiscale jaar 2018 niet openbaar had gemaakt. Er werd daarnaast benadrukt dat Nvidia’s verzuim tot het bekend maken hoe crypto-mining een belangrijk onderdeel was van zijn materiële omzetgroei uit de verkoop van zijn grafische verwerking.

De SEC merkte ook op dat Nvidia verhoogde inkomsten in de gaming-activiteiten in 2018 registreerde. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd dat het kwaadwillig informatie verborg die werd toegeschreven aan de toename van cryptomining-activiteiten met behulp van zijn technologie. Ook beweerde de regelgever dat Nvidia rapporteerde over hoe andere delen van de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf werden aangedreven door de vraag naar crypto. hierdoor werd de indruk gewekt dat de gaming-activiteiten van het bedrijf significant werden beïnvloed door crypto-mining. Dit heeft geleid tot weglating van materiële informatie over de groei van de gaming-activiteiten.

De SEC heeft om deze redenen Nvidia aangeklaagd wegens het niet melden van de connectie die is gerelateerd aan een vluchtige onderneming, dat investeerders heeft misleid. De commissie legde daarnaast uit dat investeerders zich niet bewust waren van de piek in de vraag naar crypto-miningtechnologie.

Kristina Littman, hoofd van de Crypto Asset and Cyber Unit van de SEC Enforcement Division, heeft hierover het volgende gezegd:

“NVIDIA’s fouten in de openbaarmaking beroofden investeerders van kritieke informatie om de activiteiten van het bedrijf in een belangrijke markt te evalueren.”

“Alle emittenten, inclusief degenen die kansen nastreven met betrekking tot opkomende technologie, moeten ervoor zorgen dat hun openbaarmakingen tijdig, volledig en nauwkeurig zijn.”

Hierna, zonder de bevindingen van de SEC toe te geven of te ontkennen, heeft Nvidia deze kosten vereffend door een boete van $5,5 miljoen te betalen. Het technologiebedrijf werd ook beschuldigd van een stakingsbevel op grond van schendingen van de Securities Act van 1933 en het niet vrijgeven van informatie onder de Securities Exchange Act van 1934.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!