Snoop Dogg NFT

Ontwikkelaars slaan de handen ineen tegen NFT’s

Onafhankelijke ontwikkelaars van games hebben de handen ineen geslagen om een anti-NFT-belofte te creëren. Dit hebben zij gedaan omdat zij van mening zijn dat de technologie nog niet bijdraagt aan de inspanningen van duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid van de game-industrie.

Het is een initiatief van Climate Replay, dat een milieugerichte onafhankelijke gamegroep is van ontwikkelaars en gamers. Ze hebben de campagne gelanceerd om de snelle acceptatie en “problemen” van NFT’s in videogames te signaleren. Ook wil de groep andere ontwikkelaars informeren over de technologie en de bijkomende risico’s ervan.

Het is duidelijk dat NFT’s van 2021 tot begin dit jaar van de grond is gekomen en dat er verschillende games zijn gelanceerd met de belofte om het eigendom van digitale items mogelijk te maken. De massale integratie van de technologie in games is echter niet zonder risico’s, aldus Climate Replay.

Volgens hun website kunnen gamebedrijven die van plan zijn om NFT’s te gebruiken, hun klantenbestand vervreemden en ‘play for fun’-gamers stoppen, gamebots aanmoedigen en waardevolle talenten verliezen die niet in de technologie geloven.

Ook werd er door de groep gewaarschuwd over het vertrouwen op niet-gereguleerde cryptocurrencies, het aanbieden van voordelen aan vroege investeerders en het aanmoedigen van informele banen. Ondertekenaars van de belofte moeten ervoor zorgen dat elke implementatie van NFT’s waarde biedt aan spelers en geen milieu-impact heeft, naast andere bepalingen.

De oprichter van Climate Replay, Cory Scheviak, heeft gezegd dat de belofte tot nu toe positieve reacties heeft gekregen. Er werd volgens een rapport van de Middle East branch van gaming portal IGN het volgende gezegd:

“We zien het als een manier voor de game-industrie om een ​​raamwerk te hebben voor het verantwoord implementeren van deze technologie. Al met al is de reactie die ik heb gezien volledig constructief en goed ontvangen, zowel van fans van NFT’s als van critici.”

Momenteel hebben acht bedrijven de belofte ondertekend en geverifieerd, waaronder Landfall, Brainless Labs, Bearwaves en KO-OP. Ook zijn er meer dan 132 individuele handtekeningen verzameld.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN