Ethereum

Ethereum moet drie shadowforks implementeren voordat het kan migreren naar PoS

Het is al een langere tijd bekend dat Ethereum (ETH) gaat veranderen naar het Beacon Chain Proof-of-Stake (PoS)-systeem. Het proces wordt ook wel “The Merge” genoemd en is nu duidelijk in zicht, aldus Tim Beiko, Ethereum-kernontwikkelaar.

Beiko heeft in een recente blogpost de stappen beschreven die moeten gebeuren voordat ‘s werelds op een na grootste cryptocurrency naar PoS migreert.

Shadowforks implementeren

Eerst moet Ethereum een paar mainnet shadowforks zonder problemen hebben. Begin april implementeerden Ethereum-ontwikkelaars de allereerste shadowfork, die was ontworpen om de aannames van ontwikkelaars op bestaande testnetten en het mainnet te stresstesten.

Marius van de Wijden, de Ethereum-ontwikkelaar die in eerste instantie met het shadowfork-idee kwam, noemde het een enorm succes. Toch merkte hij ook op dat er ernstige problemen waren. Zo stopten Nethermind, een op Ethereum gebaseerde leverancier van softwaresystemen, en Hyperledger Besu, een op Java gebaseerde open-source Ethereum-client, bij de overgang. Er was ook een probleem met de standaard gaslimiet.

Beiko voegde eraan toe dat de tweede mainnet-shadowfork (MSF2) bijna perfect werkte, ondanks de problemen bij de eerst shadowfork. Ook zei hij dat als MSF3 zonder problemen gebeurd en daarna stabiel blijft, er kan worden overgegaan tot het upgraden van bestaande testnetten.

Als het netwerk zonder problemen de shadowforks passeert, is het tijd voor de Ethereum-clients. Dit is de software die nodig is om Ethereum-knooppunten in staat te stellen blokken op de Ethereum-blockchain en op Ethereum gebaseerde smart contracts te lezen.

Update van de netten

Hive is de eerste testsuite die zou kunnen helpen bij het testen van de nieuwe Engine Application Programming Interfaces (API’s) die verschillende clients gebruiken om te communiceren. De ontwikkelaars werken ook samen met Kurtosis, wat een platform is voor het end-to-end testen van missiekritieke blockchain-infrastructuur. Dit wordt gedaan om implementatieproblemen bij clients te vinden en verschillende netwerk-gezondheidsstatistieken te bewaken.

Er is daarnaast een lange lijst met testtools die zijn gebouwd door de client, onderzoeks- en testteams om ontwikkelaars te helpen potentiële problemen op te sporen. Hieronder vallen onder andere fuzzers, slechte blokgeneratoren en foutopsporings-API’s.

In de laatste fase zou The Merge in te zetten zijn op de bestaande openbare testnetten, namelijk Ropsten, Goerli en Sepolia. Aangezien openbare testnetten een bredere coördinatie binnen het Ethereum-ecosysteem vereisen, zouden ze een laatste vereiste zijn voordat een fusiedatum voor het mainnet wordt vastgesteld. Beiko zei:

“En dat is het! Zodra deze dingen gebeuren, en we hebben gezien dat ze een paar weken stabiel zijn, zijn we klaar om naar het mainnet te verhuizen!”

Er is bovendien nog geen specifieke datum voor The Merge. Volgens Beiko zullen de grote netwerkupgrades echter enkele maanden na juni voltooid zijn. Beiko deelde op Twitter het volgende:

“Het zal niet in juni zijn, maar waarschijnlijk in een paar maanden daarna. Er is nog geen definitieve datum, maar we zijn zeker in het laatste hoofdstuk van [proof-of-work – PoW] op Ethereum.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN