CryptoCoinTalk: Bitcoin koers aan een zijden draadje

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers hangt aan een zijden draadje. Zoals we al een aantal weken benoemen, hoe langer de prijs rond de higher low blijft hangen, des te groter de kans dat de prijs een klap omlaag gaat maken. Momenteel spant het er echt om en dus is het een perfect moment om jullie mee te nemen in de stand van zaken en om de belangrijkste levels in kaart te brengen. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek zijn nog altijd beide scenario’s mogelijk, maar het bullishe scenario nadert momenteel wel het punt van invalidatie. Zoals eerder benoemd, de prijs mag onder de $37.155 komen, zo lang het er maar niet onder sluit. Een eerste serieuze waarschuwing dat we een stuk lager gaan is een dagelijkse candle close onder $37.155. Bij een wekelijkse candle close bevestigen we het en kunnen we ons op gaan maken voor veel lagere prijzen, waarbij het eerste serieuze prijspunt de $32.917 is. Dit is het laagste punt van de huidige prijsregionen. Als de Bitcoin koers daar niet gaat vasthouden kunnen we ons op gaan maken voor een beweging richting de $28.850 (onderkant van de range). Het is dus van cruciaal belang dat de Bitcoin koers de $37.155 vasthoudt op de weekgrafiek. Anders is het waarschijnlijk een tijdje over en uit voor de bulls.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is nog beter te zien hoe de bulls echt in de problemen lijken te komen. Het is natuurlijk een samenloop van omstandigheden, want de S&P500 (Bitcoin is daar hevig aan gecorreleerd) ziet er heel zwak uit en de dollar blijft doorstijgen (is negatief voor alles wat aan de dollar gekoppeld is, zo ook Bitcoin). Dé missie van Bitcoin vandaag is dat de prijs boven de $37.155 weet te sluiten. Gebeurt dat niet is de kans op een verdere daling zeer groot en houden we, zoals gezegd, rekening met $32.917 en mogelijk zelfs $28.850. Om weer te kunnen spreken van een bullish scenario dient de prijs boven de $40.400 te komen en te sluiten. Alleen dan is er weer wat serieuzere hoop voor de bulls.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er momenteel zwak uit. Veel gaat van de dagelijkse candle close vannacht afhangen. Deze sluit om 02:00. En daarna moet de prijs boven de $40.400 zien te komen. Als dat niet gebeurt kunnen we ons op gaan maken voor lagere prijzen. Houd je exposure laag en wees voorzichtig. Succes!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!