Cardano-whales blijven accumuleren, ondanks sentiment

De op negen na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, Cardano (ADA), is met meer dan 74% gedaald sinds het begin september 2021 een recordhoogte van $3 bereikte, waardoor het een van de grootste verliezers van deze cyclus is. Op het moment van schrijven handelt de cryptocurrency op $0,83, binnen een structuur die suggereert dat de prijs op het punt staat terug te stuiteren van zijn huidige dieptepunten.

Dat gezegd hebbende, ondanks de klappen in de laatste twee kwartalen, lijken ADA-whales meerdere kansen te hebben aangegrepen om de cryptocurrency te kopen. Volgens gegevens van het on-chain analysebedrijf Santiment hebben whale-adressen met 1 miljoen tot 10 miljoen ADA de afgelopen 5 weken flink ingekocht, gebruikmakend van prijsdalingen, waaronder de dieptepunten van februari. Zo is te zien dat ADA-whales in die categorie 196 miljoen extra ADA toegevoegd, terwijl ze intussen slechts 1,7 miljoen ADA hebben verkocht.

Verder bleef de slapende bevoorradingsstatistiek van ADA relatief inactief tegen het einde van april, wat suggereert dat langetermijnhouders hun bezit niet tegen lage prijzen dumpen en waarschijnlijk wachten tot de prijs zich omdraait. Dit blijkt uit een nadere evaluatie van adressen tussen 100k en 1M munten waaruit bleek dat hun distributie in april daalde.

Technisch gezien flirt de prijs van ADA in het oversoldgebied, wat een mogelijke ommekeer suggereert. Op 30 april viel de RSI even onder de 30, terwijl de Stochastic Oscillator onder de 25 viel. Deze week blijven traders de twee indicatoren nauwlettend in de gaten houden terwijl ze proberen boven de genoemde niveaus uit te stijgen, wat suggereert dat er een opleving zou kunnen komen.

Dat gezegd hebbende, hoewel de meeste fundamentals blijven aansluiten bij de mogelijkheid dat de prijs omdraait, is dit geen suggestie dat de prijs kan stijgen. Gezien verschillende macro-economische indicatoren, waaronder toenemende angst voor renteverhogingen door de Fed, zouden ADA-bears hun spierballen verder kunnen laten zien, vooral als grotere munten, waaronder Bitcoin, dalen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!