ShibaSwap verbrand bijna $500.000 aan SHIB

Er is duidelijk geworden dat ShibaSwap, de gedecentraliseerde beurs van de populaire meme-cryptocurrency Shiba Inu (SHIB), iets minder dan $500.000 aan SHIB uit omloop gehaald heeft sinds het een “burn portal” heeft gelanceerd dat houders beloont voor het verbranden van SHIB.

ShibaSwap lanceert burn portal

Het team achter de meme-geïnspireerde cryptocurrency kondigde eerder dit jaar de lancering aan van een burn portal, die op 23 april opgenomen werd in een nieuwe versie van Shiba Inu’s gedecentraliseerde beurs ShibaSwap.

Projecten verbranden vaak tokens om het circulerende aanbod te verminderen, wat bij een vergelijkbare of toenemende vraag kan leiden tot een stijging van de prijs van de token. De SHIB-gemeenschap geeft al lang de voorkeur aan het verbranden van tokens en heeft volgens de beschikbare gegevens tussen oktober 2021 en maart 2022 263 miljard tokens uit de omloop gehaald.

Voor de lancering van de nieuwe burn portal merkte Archangel van het Shiba Inu-team op dat de SHIBArmy realistisch moet zijn over het verbrandingsmechanisme van de cryptocurrency en niet mag verwachten dat 90% van de circulerende voorraad verbrand zal worden. Momenteel is ongeveer 41% van de voorraad van de cryptocurrency al uit omloop gehaald.

23,7 miljard tokens uit omloop

De burn portal werd op 23 april gelanceerd en tot nu toe zijn er meer dan 23,7 miljard SHIB verbrand. Die 23,7 miljard SHIB zijn momenteel iets meer dan $474.000 waard, wat betekent dat bijna een half miljoen dollar van de meme-geïnspireerde cryptocurrency tot nu toe is vernietigd.

De burn-portal stuurt gebruikers die ervoor kiezen hun tokens te verbranden “burntSHIB”-tokens, die kunnen worden ingezet om beloningen te genereren in de vorm van RYOSHI-tokens, een aparte token in het SHIB-ecosysteem.