Veel gevolgde analist waarschuwt voor mogelijke Bitcoin-daling

De populaire cryptocurrency-analist Benjamin Cowen heeft in een nieuwe strategiesessie op YouTube aangegeven dat een scherpe daling voor de Bitcoin koers nodig kan zijn voordat handelaren kunnen beginnen te praten over een bullish omkering.

De analist gaf aan dat hij eerder opriep tot capitulatie om de volgende etappe van de bull run van Bitcoin te voeden, maar nooit echt kreeg wat hij zocht. Nu Bitcoin echter voor de derde keer onder het niveau van $40.000 gezakt is, kijkt de analist nu hoe een mogelijke capitulatie eruit zou zien.

Cowen wees in zijn video op drie van de belangrijkste voortschrijdende gemiddelden op lange termijn van BTC, namelijk de voortschrijdende gemiddelden van 300 weken, 200 weken en 100 weken. Hij zei dat een dip onder het 100-weken Simple Moving Average (SMA) historisch gezien een uitstekende kans is voor de bulls. Hij zei het onderstaande:

“Een van die realistische scenario’s zou zijn om te kijken naar enkele van de voortschrijdende langetermijngemiddelden die we in het verleden als ondersteuning hebben aangehouden. Je hebt de 200 weken… Je hebt ook de 300 weken, en dan heb je de 100 weken. Dus je bekijkt deze drie gebieden gewoon als een soort waardegebieden. De 100-weekse SMA ligt momenteel rond de $36.000, dus als je het voortschrijdend gemiddelde over 100 weken isoleert, zul je merken dat elke keer dat we onder de 100-weken gaan, die periode de beste tijd is om Bitcoin te kopen in aanloop naar de nieuwe bullmarkt.”

Terwijl Cowen zei verder dat het 100-weeks voortschrijdend gemiddelde de volgende grote lijn in het zand voor Bitcoin zou zijn. Hij gaf aan dat als het momentum aantrekt, BTC verder kan dalen om het volgende grote niveau te testen op het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde, momenteel ongeveer 40% verwijderd van de huidige prijzen. Hij zei het volgende:

“Daaronder heb je natuurlijk de datum met het lot … dat is het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken. Dat is momenteel $21.600, dus als Bitcoin naar $21.600 zou gaan, heb je het over nog eens 40% daling. Ik weet dat dat veel klinkt, maar luister… Dat moet je onthouden, gewoon dingen zeggen als ‘het kan niet gebeuren’ en zo, nou, het is ook al eerder gebeurd. Ik was een koper van Bitcoin voor $6.000 en ik zag het naar $3.000 gaan. Ik was een koper van Bitcoin voor $7.000 en $ 0.000 en ik zag het nog steeds dalen tot $3.800. Dus laat mensen je niet vertellen dat het niet kan gebeuren. We hebben het eerder zien gebeuren.”

Wat het voortschrijdend gemiddelde van 300 weken betreft, heeft Bitcoin het slechts één keer voor een korte tijd aangeraakt tijdens de door Covid veroorzaakte marktinstorting van maart 2020. Cowen zei dat hij niet verwacht dat het zal gebeuren, maar merkte op dat BTC’s 300-weken voortschrijdend gemiddelde momenteel rond de $21.400 ligt.