Craig Wright Satoshi Nakamoto

Bahreinse centrale bank vaardigt regelgeving uit voor de activiteiten van crowdfundingplatforms

Volgens de Centrale Bank van Bahrein (CBB) zullen de bestaande regels uit 2017 worden vervangen door nieuwe regels die exploitanten van crowdfundingplatforms verplichten ervoor te zorgen dat hun producten geschikt zijn voor cliënten.

Scheiding van geld van cliënten van platform operators

De Centrale Bank van Bahrein (CBB) heeft nieuwe richtlijnen uitgevaardigd die voor het eerst sinds 2017 van toepassing zijn op beheerders van crowdfundingplatforms, aldus een verklaring van de centrale bank. De nieuwe regelgeving heeft betrekking op beginselen die de activiteiten van een crowdfundingplatform regelen, evenals de regels die van toepassing zijn op aanbiedingen en bekendmakingen die door een crowdfundingplatform worden gedaan.

De nieuwe regelgeving, die valt onder de Crowdfunding Platform Operators Module (Module CFP), heeft ook betrekking op “…de scheiding van geld van cliënten van platform operators en andere maatregelen om een veilige exploitatie van de activiteit te waarborgen”. Verder verplicht de nieuwe regelgeving de beheerders van de platforms om “de geschiktheid van de producten” die aan particuliere cliënten worden aangeboden, te waarborgen.

In haar opmerkingen na de aankondiging prees Shireen Al Sayed, directeur van de eenheid reguleringsbeleid van de CBB, de stap van de centrale bank om het aanbod van financiële diensten te verbeteren. Al Sayed voegde daaraan toe:

“Als gevolg van de toegenomen vraag naar de invoering van nieuwe financieringsproducten voor het MKB en startende ondernemingen, heeft de CBB de regelgeving voor crowdfunding platform operators willen herzien om in lijn te zijn met het economisch herstelplan voor de financiële sector in termen van het bieden van een gunstige omgeving voor crowdfunding platform operators.”

Volgens Al Sayed zijn de nieuwe regels eenvoudig te begrijpen en voorzien van minimale waarborgen om ervoor te zorgen dat de crowdfundingplatforms geen risico’s voor de financiële sector vormen.

Crowdfunding als alternatieve financieringsroute

Een ander CBB kaderlid, Yasmeen Al-Sharaf, de directeur van Fintech en de innovatie-eenheid, wordt geciteerd suggererend dat crowdfunding een alternatieve financieringsbron biedt voor startups. Al-Sharaf voegde hieraan toe:

“Fintech-oplossingen hebben het potentieel om de kapitaalstromen naar de economie te vergroten, evenredig met de groei- en expansieplannen van ondernemers via deze nieuwe financieringsbron, en helpen zo de bedrijven van deze start-ups te ontwikkelen.”

De CBB besluit haar verklaring met de stelling dat crowdfunding een innovatieve manier is die nu wordt gebruikt door kleine en middelgrote ondernemingen, zaaikapitaal en startende ondernemingen die financiering willen verkrijgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN