Bitcoin

Analist: Bullish reversal voor Bitcoin zeer waarschijnlijk

Bitcoin (BTC) kan zich opmaken voor een bullish reversal voor zover de on-chain metrics een indicatie zijn, aldus de populaire crypto analist Michaël van de Poppe.

De analist vertelt zijn 589.000 Twitter volgers dat Bitcoin’s hash rate een nieuwe all-time high heeft bereikt, wat historisch gezien vaak vooraf is gegaan aan BTC rally’s:

“Bitcoin hash rate heeft een all-time high bereikt, terwijl er een crypto verbod heeft plaatsgevonden.

Dit laat zien dat de vraag naar het minen van Bitcoin toeneemt, het netwerk veiliger wordt en uiteindelijk zal de prijs deze metriek volgen.”

Image
Bron: Michaël van de Poppe/Twitter


De hash rate van Bitcoin meet de totale rekenkracht die wordt gebruikt om BTC te minen en transacties te voeden. Het is ook een belangrijke veiligheidsmaatstaf, want hoe hoger de hash rate, hoe groter de weerstand van het netwerk tegen een aanval.

Kijkend naar de mogelijke korte termijn richting van Bitcoin, zegt Van de Poppe in een nieuwe strategiesessie dat een doorbraak van ofwel $38.000 of $40.500 een voorbode zou kunnen zijn van BTC’s prijsactie in de komende dagen:

“Je zou moeten wachten tot we een duidelijke breakdown krijgen onder de $38.000. Dat zal waarschijnlijk short kansen opleveren.

En als we terug boven de $40.500 komen, flip die zone, dat wordt waarschijnlijk long territorium. Ik ben long sinds $39.000, en ik ben eigenlijk een beetje meer op zoek naar longs op altcoins op dit moment als Bitcoin zichzelf gaat oplossen in het vasthouden van een cruciaal steunniveau, wat de $39.000 zone is.

Als we $40.500 doorbreken, denk ik dat het volgende niveau om naar te kijken het niveau rond $43.000 is, waarbij we liquiditeit nemen daar en $43.200, wat al een beweging van ongeveer 10% is.”

De analist zegt dat gezien de zijwaartse, weinig volatiele prijsactie van Bitcoin, er waarschijnlijk een grote impulsgolf aan zit te komen. Hij zegt dat een uitbraak richting de bovenkant in plaats van de onderkant waarschijnlijker is, aangezien de Amerikaanse dollarindex (DXY) toe is aan een correctie:

“Een grote uitbraak staat voor de deur. Ik ga ervan uit dat we opwaarts gaan als de USD extra zwakte gaat vertonen. En vooral als de Fed geen zwaardere verkrapping gaat aankondigen dan wat we nu al verwachten. Dat zal betekenen dat de dollar meer zwakte gaat krijgen en dat Bitcoin resulteert in een opwaartse beweging.”

Op het moment van schrijven, wisselt BTC van eigenaar voor $38.141.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN