Cryptocurrencies

Crypto-adoptie blijft stijgen in ontwikkelingslanden

De real-world adoptie van cryptocurrencies gaat door, ondanks de streng volatiele markt en de onzekere tijden. Uit een nieuwe rapport van DappRadar blijkt dat ontwikkelingslanden de hoogste niveaus van crypto-acceptatie hebben wereldwijd, terwijl deze landen vaak bekend staan om het depreciëren van hun fiat-valuta’s. In het rapport stond:

“Het geopolitieke landschap bezoedelde de markt met angst die verkoopdruk veroorzaakte op financiële markten, waaronder cryptocurrencies, waardoor de prijzen daalde.”

Het rapport gaat over de situatie van de crypto-markt in het eerste kwartaal van 2022. Eraan werd toegevoegd dat terwijl de crypto daalde, de prijzen van veel grondstoffen, waaronder goud, olie en gas zijn gestegen als gevolg van dezelfde gebeurtenissen.

Daarnaast werd er aangegeven in het rapport van DappRadar dat Bitcoin (BTC) en andere cryptoassets zeer volatiel en sterk gecorreleerd met de kapitaalmarkten zijn gebleven. Toch zijn ze nog steeds een ideale hedge tijdens perioden van hoge inflatie zoals wat tot nu toe in 2022 is gezien. Studies, zoals die eerder dit jaar door crypto exchange, tonen aan dat landen met hogere inflatiecijfers het meest geneigd zijn om cryptoassets te adopteren, aldus het rapport verder.

Ook heeft Gemini een studie gepubliceerd. Daarin werd aangetoond dat alle landen ter wereld, niet crypto-eigenaren in Brazilië, India en Mexico de meeste kans hebben om crypto in het komende jaar te kopen. In deze landen is er sinds 2011 een sterke devaluatie van hun valuta ten opzichte van de Amerikaanse dollar. In termen van adoptie in verschillende regio’s van de wereld, zei het rapport dat Azië momenteel “hoge digitale adoptie” ondergaat. In deze regio vallen India en China op als de meest opvallende landen, met India met maar liefst 100 miljoen crypto-eigenaren en China als een wereldwijd testbed voor de uitrol van digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) met zijn e-CNY, ook bekend als de digitale yuan.

Bovendien zijn de Filippijnen, Vietnam, Thailand en Indonesië ook belangrijke landen voor crypto-adoptie. Hierbij zijn de op crypto-gebaseerde play-to-earn-games bijzonder populair in deze regio. In Europa wees het rapport op Oekraïne als een van de landen met een hogere adoptiegraad, zelfs als het op mondiaal niveau wordt gezien. Oekraïne stond samen met Rusland bovenaan de lijst van landen met de hoogste crypto-adoptiegraad, zelfs al voor het uitbreken van de oorlog.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN