Libra Association CEO

Fed-beleid eerder een kans dan een bedreiging, aldus Sonnenshein

De monetaire verkrapping en mogelijke agressieve renteverhogingen door de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) bedreigen crypto niet als activaklasse. Volgens Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale, zou het beleid echter kunnen functioneren als een stralende advertentie en een kans.

Tijdens een interview met de Financial Times, werd Sonnenshein gevraagd over de vooruitzichten voor crypto als de fed de rente begint te verhogen. Daardoor zou een omgeving kunnen ontstaan waarin veel minder honger is naar speculatie, aldus Sonnenshein. Volgens hem zou een dergelijke omgeving in feite meer een kans zijn dan een bedreiging. De CEO van Grayscale zei:

“Wanneer beleggers kijken naar de manieren waarop beleidsmakers en regelgevers hun fiat-valuta’s behandelen, creëert dit eigenlijk bijna een glanzende advertentie.”

Ook noemde hij crypto een niet-gouvernementele, non-fiat-valuta, die beleggers in hun portefeuille kunnen hebben. Daarnaast zei hij dat het door beleggers kan worden gebruikt om zich in te dekken tegen het wanbeheer van fiat-valuta’s van de overheid. De CEO gaf het volgende aan:

“Ik geloof dat de statistiek is dat een regering gemiddeld elke 27 jaar hun valuta zal vernietigen.”

Hij noemde oorlor, ontwaarding en hyperinflatie als potentiële bronnen van de vernietiging van valuta’s. Ook legde hij verder uit dat het belangrijk is om te onthouden dat Bitcoin (BTC) anders gebruikt wordt in de ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden. Hij zei dat mensen in de eerste groep landen het meestal gebruiken als “een speculatief actief”, terwijl mensen in de laatste groep het vaak gebruiken als “een springplank naar financiële inclusie of zelfs financiële vrijheid”. Sonnenshein gaf het volgende aan:

“Als je in bepaalde rechtsgebieden woont waar je echte activa koopt, of dat nu een televisie van een stofzuiger is om uw koopkracht te beschermen omdat uw overheid uw valuta niet goed beheert, kan de mogelijkheid om bitcoin en andere activa te gebruiken echt financiële vrijheid creëren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN