CryptoCoinTalk: Gaat Bitcoin eindelijk een kant kiezen?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers lijkt momenteel een heuze flipperkast. Marktparticipanten worden van het kastje naar de muur gestuurd en daarom is het zo belangrijk om je hoofd koel te houden en met name als je investeerder bent, niet teveel met je posities bezig te zijn. We gaan vandaag weer naar de Bitcoin koers kijken en hopen daarmee dat we jou een goed beeld van de markt kunnen geven. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

De weekgrafiek blijft identiek aan de vorige update. Er is weinig veranderd, want de Bitcoin koers houdt nog altijd de higher low vast en dus is er hoop dat het bullishe scenario gaat uitspelen. Wel is het van cruciaal belang dat er wel echt iets gaat gebeuren. Hoe langer de prijs rond de low blijft hangen hoe realistischer het wordt dat de prijs straks toch een keer die klap omlaag gaat maken. “Line in the sand”, “Last line of defense” of meer op z’n achterhoeks: “Hier mot de Bitcoin koers met de tengels van afblieven”, de $37.155 regionen. Als Bitcoin daar een dagelijkse candle close onder sluit is er reden tot zorgen en kunnen we ons op gaan maken voor een verdere daling richting de $32.900 en mogelijk zelfs lager.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek heeft de Bitcoin koers lokaal duidelijk een lower low gemaakt en daarom ziet het er dus niet mega sterk uit. De prijs ligt nog altijd op support, op de $39.671-$37.762. Zo lang de prijs dat vasthoudt is er weinig reden tot zorgen. Ook hier geldt dat een dagelijkse candle close onder de $37.155 bij mij de alarmbellen doen af gaan. Er onder wicken mag, maar dus niet eronder sluiten. Voor het bullishe scenario wil ik graag zien dat de prijs een higher high zet boven de $40.800. Als dat gebeurt is de kans groot dat de prijs verder omhoog gaat bewegen, richting mogelijk zelfs de $44.500. Tot die tijd is het oppassen geblazen!

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er niet mega sterk uit. De macro economische omstandigheden en de sterke correlatie met de S&P500 werken ook niet echt mee, dus voorzichtigheid is geboden. Let dus goed op de hoeveelheid exposure die je opbouwt en zorg dat je een plan hebt voor als de markt alsnog die klap onderuit gaat maken. Een eerste sterk signaal is een dagelijkse candle close onder de $37.155.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!