Kraken bemachtigt crypto licentie in de VAE

De in California gebaseerde crypto-exchange, Kraken, is het tweede virtuele activaplatform na Binance dat een wettelijke goedkeuring heeft gekregen om te opereren in het internationale financiële centrum en de vrije zone van Abu Dhabi, Abu Dhabi Global Market (ADGM).

In een interview met CNBC heeft Curtis Ting, de managing director van Kraken, het belang uitgelegd van het diversifiëren van handelsparen naar lokale valuta’s in plaats van de traditioneel beschikbare Amerikaanse dollar of Britse Ponden. Kraken wil met de nieuwe licentie in Abu Dhabi beter integreren met lokale banken en betaaldienstverleners. De licentie zal daarnaast Kraken helpen om liquiditeit op een mondiaal niveau naar de regio te brengen volgens Ting.

In Dubai bestaan er momenteel enorme handelsvolumes waaronder meer dan $25 miljard aan cryptocurrencies per jaar. Ting voegde hieraan toe dat de regio klaar is en dat ze hebben gewacht op een gereguleerd aanbod zoals die van Kraken. Kraken opereert als een volledig gelicentieerde crypto-exchange en biedt daarnaast dirhampairings (AED) van de Verenigd Arabische Emiraten aan voor lokale investeerders. Het volgende werd hierover gezegd:

“Voor ons is het echt belangrijk om de toegang tot wereldwijde markten en wereldwijde liquiditeit te vergemakkelijken door ervoor te zorgen dat beleggers en handelaren in de regio toegang hebben tot lokale valuta.”

Binance, de concurrent van Kraken, heeft al eerder een wettelijke goedkeuring gekregen van twee regio’s buiten Abu Dhabi, namelijk Bahrein en Dubai.

Acceptatie van bedrijven in de VAE

Ook zijn bedrijven begonnen met het betreden van de wereld van cryptocurrencies, naast de instroom van gereguleerde bedrijven in het Midden-Oosten. In Dubai is de Citizens School begonnen met het accepteren van collegegeldbetalingen in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). De betalingen in cryptocurrency worden automatisch omgezet in dirhams. De oprichter van de school heeft het volgende hierover gezegd:

“We kijken ernaar uit om de rol van jonge generaties te verbeteren bij het bereiken van de digitale economie van de VAE. Naarmate meer mensen het tijdperk van digitalisering omarmen, zullen de kinderen van vandaag de ondernemers en investeerders van morgen worden.”

Momenteel is de school beschikbaar voor studenten tussen de 3 en 11 jaar en zal in september 2022 worden geopend.