Floki Inu (FLOKI) lanceert nieuwe advertentiecampagne in Londen

Ondanks de waarschuwingen vanuit de Britse Advertising Standards Authority (ASA), de toezichthouder omtrent de advertentie-industrie in het Verenigd Koninkrijk, heeft de bekende meme-cryptocurrency Floki Inu (FLOKI) besloten om nogmaals een advertentiecampagne te lanceren in de bus- en metronetwerken van Londen.

De vorige advertentiecampagne die in oktober 2021 werd gelanceerd, liep ongeveer twee maanden en werd onderzocht door de Britse Advertising Standards Authority (ASA). De regelgever zei in november 2021, toen de campagne nog liep, klachten te hebben ontvangen over de advertenties die niet aan de regels voldeden en begon een onderzoek.

Ten slotte concludeerde ASA in maart 2022 dat de Floki Inu-advertenties, met de slogan “Missed Doge? Get Floki”, “onverantwoordelijk” waren en verbood ze. Tevens riep Sian Berry, lid van de Green Party London Assembly, op tot een verbod op cryptocurrency-advertenties. Hij gaf aan dat er een verbod moet worden ingevoerd omdat cryptocurrencies niet gereguleerd zijn in het Verenigd Koninkrijk.

Floki lanceert toch nieuwe campagne

Het Floki Inu-team kondigde de nieuwe advertenties op 23 april aan op Twitter, gevolgd door een blog op Medium. In een reactie op het vorige verbod vanuit de ASA, zei Sabre, Director of Marketing bij Floki, het volgende:

“In zekere zin is deze tweede Londense campagne een nog grotere overwinning voor Floki en de crypto-industrie als geheel dan de eerste, aangezien ons team heeft gevochten voor het recht om ons baanbrekende project aan het publiek te adverteren. We kijken uit naar nog veel meer van dit soort campagnes, zowel in Londen als wereldwijd.”

Het Floki team gaf tevens het volgende aan op Twitter:

“De eerste Londense campagne van 22′ gaat op 25 april van start! Deze campagne zal Londen overnemen met 100 buscampagnes en zal betrekking hebben op The London Underground.”

De nieuwe campagne begint dus zoals gezegd vandaag en zal vier weken duren. Gedurende deze periode zullen Floki Inu-advertenties te zien zijn op 100 bus-supersides en 18 cross-track (grote posters) en 185 kleine posters in het Londense metronetwerk.

Reactie op verbod van eerdere advertenties

In haar reactie op het onderzoek van de ASA vorig jaar naar haar advertentiecampagne in Londen, ontkende Floki in een persbericht in maart 2022 de aantijgingen tegen haar en verschilde van mening met de conclusies van de toezichthouder. Het zei het volgende:

“Floki had goedkeuring gekregen van CAP (Committee of Advertising Practice) dat de advertenties in overeenstemming waren met hun normen.”

In de laatste blog die de lancering van de nieuwe advertentiecampagne aankondigde, zei het Floki-team dat het niet wil vechten met de regelgevers. Sabre gaf het volgende hierover aan:

“We blijven bouwen aan het Floki-ecosysteem voor de toekomst van onze investeerders. We bemoeien ons liever niet met politiek. Als regelgevers een gevecht willen, zeggen we gewoon: we geven je liever onderwijs en onderwijzen zoals zij dat doen in een van de scholen die we helpen bouwen in kansarme landen.”