VS realiseerde $47 miljard aan crypto-winsten in 2021

Vaak leidt de race naar meer crypto-adoptie tot concurrentie tussen ontwikkelde landen en ontwikkelingslanden. In landen waar mensen vaker geen bankrekening hebben, helpt crypto deze mensen en is er een hogere acceptatie te zien. Tegelijkertijd hebben inwoners in de noordelijke landen gemakkelijk en vaak op een legalere manier toegang tot crypto diensten.

Een studie van Chainalysis heeft laten zien dat één land met kop en schouders boven de rest uit steekt als het gaat om crypto-winsten in 2021. Het land waar het hier om gaat is de Verengde Staten dat ongeveer $47 miljard aan gerealiseerde winsten uit crypto heeft behaald. De nummer twee op deze lijst is het Verenigd Koninkrijk met iets meer dan $8 miljard. Na het Verenigd Koninkrijk kwamen Duitsland, Japan, China, Turkije en Rusland. Het is echter verassend om China nog steeds terug te vinden in de top 5 terwijl de houding van de Chinese regering tegenover cryptocurrencies drastisch is verslechterd. In het rapport van Chainalysis stond het volgende:

“In 2021 bedroeg de totale geschatte gerealiseerde cryptocurrency-winst van China $5,1 miljard, een stijging ten opzichte van $ 1,7 miljard in 2020, voor een groeipercentage van 194% op jaarbasis. Hoewel dat misschien aanzienlijk klinkt, vertegenwoordigt het een lager groeipercentage dan dat van andere landen.”

In dezelfde periode gingen de crypto-winsten in de Verenigde Staten met 476% omhoog. Nu rest de vraag om welke munt of token het gaat, dat het populairst was onder de beleggers. Het antwoordt was niet Bitcoin, maar Ethereum. Bitcoin bracht namelijk $74,7 miljard op terwijl Ethereum $76,3 miljard realiseerde. In het rapport wordt de DeFi boom als oorzaak gegeven. Een andere factor dat van belang is, is hoe landen die openstonden voor crypto-innovatie lage geschatte crypto-winsten zagen. Hieronder vallen landen als de Verenigde Arabische Emiraten, Mexico en Singapore.

Toch zijn er zorgen ondanks de hoge crypto-winsten

Er zijn zorgen voor de VS, ondanks dat het met de trofee in handen staat. De correlatie van Bitcoin met tech-aandelen is onlangs naar een hoogtepunt gestegen. Arcane Research onthulde dat de 30-daagse correlatie van de King Coin met Nasdaq 0,70 was. Anderen zeggen dat er sprake is van angst door de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het is dan ook de vraag hoe de renteverhoging van de Fed de groeiende crypto-sector zal raken.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandelt voor een prijs van $40.522. Ethereum handelt voor iets meer dan $3.000. Daar kwam nog bij dat Santiment opmerkte dat er enige interesse was in het trefwoord ‘pomp’, wat wijst op een angst om nieuwe aankopen mis te lopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!