Bitfinex Fulgur Alpha

Bitcoin is een hedge tegen inflatie volgens Michael Saylor

Michael Saylor, de bekende voorstander van Bitcoin (BTC), gelooft dat de grootste cryptocurrency een kritische hedge is tegen de gevaren van inflatie. in een gesprek met Bloomberg Technology deelde de CEO van van MicroStrategy zijn gedachten over waarom hij gelooft dat BTC een haalbare oplossing is voor inflatie. Ook bevat het volgens hem het potentieel van bredere acceptatie en ging hij in op wat Twitter kan betekenen voor de crypto-community.

Saylor merkte op dat de prijs van Bitcoin al een lange tijd in een smalle range handelt en dat het niet echt verder gaat dan $40.000. Volgens Saylor is het een kwestie van tijd en perspectief. Hij zei het volgende:

“Als je twee jaar teruggaat toen MicroStrategy voor het eerst inkocht, is het tot 400% gestegen en heeft het dramatisch beter gepresteerd dan de Nasdaq of goud of een ander activum dat je had kunnen kopen. Als je er binnen een paar dagen of weken of maanden naar kijkt, hebben de handelaren het onder controle.”

Hij wees er daarnaast op dat er drie soorten investeerders zijn in Bitcoin: De handelaren, technocraten en maximalisten. Hij gaf aan:

“De maximalisten zijn all in. Ikzelf en Jack Dorsey denken dat Bitcoin een instrument is voor economische empowerment. De marktprijs wordt bepaald door een touwtrekken tussen de technocraten – de mensen die pro-technologie zijn en denken dat het het volgende grote technologienetwerk is zoals Google of Amazon voor geld, en de handelaren, die kijken naar en ongecorreleerde activa.”

Verder werd besproken wanneer Bitcoin de correlatie met risicovolle activa zou kunnen verbreken. Hij was van mening dat het op de lange termijn voordeliger zou zijn om een maximalist of een tech-investeerder te zijn. Volgens hem zullen de handelaren echter een belangrijke positie in de markt blijven houden zolang er sprake is van een zeer turbulente markt. Dit uit zich vooral over de onzekerheid over het beleid van de Fed en paniek op de korte termijn. Verder onthulde Saylor dat de correlatie ergens in de komende vier zal verbreken, zonder een datum te kunnen specificeren. Hij zei het volgende:

“Het zal gebeuren, op een dag die onverwacht is, dat de correlatie van 70% gecorreleerd naar 0% risicovolle activa gaan. En wanneer dat gebeurt, zullen handelaren de polariteit van hun handel omkeren en zullen technologen beginnen te verdubbelen en zullen de maximalisten van de rit genieten.”

Vanwege het feit dat een groot deel van de crypto-community op twitter actief is, denkt Saylor dat er niet veel impact zal zijn mocht Elon Musk het bedrijf overnemen. Of het platform gedecentraliseerd zal worden is volgens hem niet van invloed.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN